Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Susret Zajednice Cenacolo s đakovačkim krizmanicima i njihovim roditeljima

  U sklopu priprave za sakrament krizme, u četvrtak, 11. studenoga 2021., u đakovačkoj katedrali održan je susret članova Zajednice Cenacolo s đakovačkim krizmanicima i njihovim roditeljima. Četvorica mladića iz zajednice koja živi u Aljmašu iskoristili su priliku progovoriti o vlastitom putu prolaska kroz pakao ovisnosti. Na početku susreta, nakon uvodne molitve, krizmanicima se obratio preč. Ivan Jurić, župnik osječke donjogradske župe i duhovnik Zajednice Cenacolo.

  Cilj susreta bio je ukazati na problem ovisnosti koji se najčešće pojavljuje u godinama sazrijevanja. Svaki od mladića progovorio je o vlastitom iskustvu ovisnosti – internet, droga i alkohol. Važno je bilo ukazati, napose roditeljima, kako je bitno priznati samima sebi problem ako ovisnost postoji u obitelji. Osim toga, istaknuto je kako je manjak komunikacije u obitelji i zatvaranje u sebe plodno tlo za razvijanje ovisnosti. Ovim susretom također je nazočnima približen način života Zajednice, s posebnim naglaskom kako žive od vlastitog rada i providnosti.

  Susret je zaključen molitvom koju su predvodili članovi Zajednice i njihov duhovnik, a krizmanici i roditelji dobili su priliku pomoći im vlastitim prilozima kupujući proizvode koji se izrađuju u Zajednici.

  Tekst: Robert Erk/djos.hr

  Foto: Arhiva

  1 komentar

  1. Pingback: Susret Zajednice Cenacolo s đakovačkim krizmanicima i njihovim roditeljima

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog