Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Prvi susret mons. Svaline sa svećenicima Srijemske biskupije

  Imenovani srijemski biskup koadjutor mons. Fabijan Svalina prvi put se susreo sa svećenicima Srijemske biskupije u srijedu, 10. studenoga u Petrovaradinu. Susret je počeo molitvom srednjeg časa, a potom je srijemski biskup Đuro Gašparović pozdravio je okupljene, posebice imenovanog biskupa koadjutora.

  „S velikom radošću i zahvalnošću Gospodinu, nakon moje 25. obljetnice biskupskog ređenja u našoj biskupiji idemo ususret slavlju biskupskoga ređenja. Svima nam je poznato da je papa Franjo 7. listopada ove godine svećenika Đakovačko–osječke nadbiskupije mons. Fabijana Svalinu imenovao srijemskim biskupom koadjutorom. Datum biskupskoga ređenja već je svima priopćen: Nedjelja Krista Kralja, 21. studenoga u 11 sati, u katedrali–manjoj bazilici Sv. Dimitrija, đakona i mučenika u Srijemskoj Mitrovici. Premda smo svjesni mnogih obveza kao što su slavljenja misa u župama, čvrsto se nadam da ćemo se, upravo u raspoloženju radosti svetkovine Krista Kralja, okupiti u sjedištu naše biskupije u svečanom zajedničkom bogoslužju biskupskoga ređenja“, rekao je biskup Gašparović. Nakon toga je pročitan životopis mons. Svaline.

  Imenovani biskup koadjutor mons. Svalina izrazio je radost zbog susreta, prisjetio se prvih kontakata sa Srijemskom biskupijom, kao i kasnijih posjeta, kroz službe i funkcije koje je obnašao u Đakovačkoj ili bosanskoj i Srijemskoj biskupiji. Govoreći o budućim danima, pozvao je sve svećenike na suradnju i otvorenost u ostvarivanju planova za život i djelovanje Srijemske biskupije. Na susretu je bilo riječi i o detaljima vezanim uz biskupsko ređenje.

  Tekst: Ivica Zrno/djos.hr

  Foto: Arhiva

  1 komentar

  1. Pingback: Prvi susret mons. Svaline sa svećenicima Srijemske biskupije

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog