Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Nadbiskup Hranić: “Crkva nas danas poziva razmišljati o velikoj nadi koja se temelji na Kristovom uskrsnuću”

  Brojni vjernici svetkovinu Svih svetih, uz misna slavlja u katedrali i župnoj crkvi Svih svetih, proslavili su i misom na đakovačkom groblju, ispred mrtvačnice, koju je, uz nazočnost pomoćnog biskupa Ivana Ćurića i župnika Ivana Lenića, predvodio đakovačko-osječki nadbiskup Đuro Hranić.

  Čestitajući župljanjima njihov crkveni god, nadbiskup Hranić na početku misnog slavlja rekao je  da nas Crkva danas, na svetkovinu Svih svetih, “poziva razmišljati o velikoj nadi koja se temelji na Kristovom uskrsnuću”.

  „Svi mi koji pripadamo zajednici svetih smo jedna obitelj, a pripali smo joj po svome krštenju i u toj obitelji nema sebičnosti nego u njoj vladaju ljubav, solidarnost i zajedništvo. Oni koji su već dospjeli u puno zajedništvo s Kristom te su kao sveci i blaženici već postali dionici njegove nebeske proslave, nas, kako kaže jedno od predslovlja svetih, svojim mnogovrsnim svjedočenjem ohrabruju i pomažu u životnoj borbi dok s njima ne postignemo neuveli vijenac slave. Naši preminuli roditelji, braća, sestre, prijatelji, poznanici, koji se u konačnom susretu s Kristom Gospodinom i s njegovim milosrđem kajanjem preporađaju te čiste od svoje kršćasnke nedosljednosti, mole za nas kako bismo mi živjeli dosljednije svom pozivu na svetost, a mi ih molitvom podupiremo i solidarni s njima za njih ovih dana molimo božje milosrđe i oproštenje. I zato nije ništa neobičano da smo danas, kada si posvješćujemo i produbljujemo svoju vjeru u općinstvo, u zajedništvo svetih i kad produbljujemo naš kršćanski poziv na svetost okupljeni na groblju te ovdje, suočeni sa smrću, ispovijedamo svoju vjeru u to zajedništvo svetih kojemu pripadmao i cilju prema kojemu idemo”, kazao je na početku misnog slavlja nadbiskup Hranić.

   

  1 komentar

  1. Pingback: Nadbiskup Hranić: “Crkva nas danas poziva razmišljati o velikoj nadi koja se temelji na Kristovom uskrsnuću”

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog