Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • “Na svetkovinu Svih svetih pozvani smo biti okrenuti punini života, poziva nas kvalitetnije živjeti”

  Danas je svetkovina Svih svetih – državni je blagdan i neradni je dan.

  Crkva danas slavi sve kanonizirane, ali i sve one koji su ostvarili ideal kršćanskoga života, a nisu kanonizirani.

  “Ono što mi slavimo na svetkovinu Svih svetih je zapravo proslava Kristove svetosti, Kristove milosti u životima tolike naše braće i sestara koji su nam prethodili na putu života, na putu vjere, bilo unazad toliko godina i stoljeća. Svetkovina Svih svetih se prvotno slavila svečano u župnim ckrvama, katedralama gdje se veličalo tu Kristovu milost koja je donijela ploda, bila prihvaćena u životima tolikih koji su prihvatili njegov put i slijedili ga kroz život. Tu su, ono što će reći sveti Ivan u Knjizi Otkrivenja i što se čita toga dan na svetkovinu Svih svetih, to je ono veliko mnoštvo, koje nitko ne može izbrojati, svakog plemena i jezika, puka i naroda koji stoji pred Jaganjcem – i upravo to mnoštvo mi slavimo na svetkovinu Svih svetih”, pojašanjava đakovački župnik.

  Dodaje da smo na svetkovinu Svih svetih pozvani biti okrenuti punini života.

  „Konačno, ako mi i na groblje nosimo lijepe krizanteme i palimo svjetlo, to onda treba tome usmjeravati, toj jednoj ljepoti života koji pokazuje i onaj cvijet i onaj upaljeni lampion, to svjetlo… , da ne idemo dalje u analizu u što je sve preraslo, pomalo i u natjecanje tko će više lampiona staviti ili cvijeća, a s druge strane se pitamo, a jesmo li onima kojima smo to donijeli i ostavili jednom godišnje, jesmo li im za života toliko dobra učinili koliko naoko pokazujemo toga dana da nam je do njih stalo. Tako da nas svetkovina Svih svetih ponajprije poziva kvalitetnije živjeti, to nam govore sveci i u tome su nam sveci ne samo uzor, nego nam mogu biti i zagovrnici pa onda nastojmo i sebe tako usmjeravati da tako pravo i potpunije mislimo i pristupamo”, poručjuje župnik Lenić.

  Središnje svečano misno slavlje danas je na gradskom groblju ispred mrtvačnice u 11 sati.

  Sutra, na Dušni dan, misna slavlja u katedrali su u 7 i 8 te svečana u 18 sati, a na Gradskom groblju je misa u 9 sati ispred mrtvačnice.

  1 komentar

  1. Pingback: “Na svetkovinu Svih svetih pozvani smo biti okrenuti punini života, poziva nas kvalitetnije živjeti”

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog