Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Građani podijeljeni oko uvođenja covid potvrda

  Osim za dolazak na radno mjesto zaposlenima u državnoj upravi i javnom sektoru, covid-potvrda potrebna je od danas i za odlazak u ustanove poput Fine, pošte i druge službe u kojima se od jutros kontroliraju građani koji dolaze. Reakcije građana podijeljene.

  Zanimalo nas je kakvo je stanje u đakovačkoj Fini ispred koje smo zabilježili dva potpuno različita razmišljanja.

  Imao sam potvrdu da sam cijepljen kada sam ulazio, a potvrdu mi je provjerio zaštitar. Mobitelom je skenirao potvrdu i rekao je da je sve u redu i mogao sam proći. Ne znam što bih rekao o uvođenju covid potvrda, nemam nekakav komentar, ako tako mora biti, neka bude. Mislim da se otpočetka nije dobro krenulo pa se stvorio veliki otpor kod ljudi. Čim se krenulo sa cijepljenjem nije bilo dobro, to je moje mišljenje. U početku je bio problem sa cjepivom pa su se neki cijepili preko veza i vezica, kod mnogih ljudi se tada stvorio nekakav otpor. Mjere mi ne ograničavaju život previše, cijepljen sam, imam potvrdu, bio sam i u Njemačkoj, bez problema sam otišao i vratio se, tako da nije bilo nekih prepreka da nešto nisam mogao, jedini problem je što je to sve sada malo usporeno, malo više moramo čekati”, kazao nam je jedan naš sugrađanin.

  Vi ne mislite da je ovo kršenje ljudskih prava?”, pristupila nam je samoinicijativno sugrađanka.

  Ja mislim da ova situacija nije normalna, reći ću vam samo jedan primjer. Moj ujak i ujna žive na selu i zdravi su, imaju blizu 80 godina i odlučili su da se neće cijepiti. S njima se čujemo telefonom, znamo kakvo je stanje, u trgovinu idu jednom tjedno, odu u poštu po mirovinu i oni su zadovoljni. Ali sada ova situacija koja je nastala, oni su očajni, jako se boje kako će u trgovinu i boje se kako će po svoju mirovinu. Ujak mi kaže, a oni žive u Bošnjacima, da bi trebali ići u Vinkovce na testiranje da bi mogli ići u trgovinu, po ovim sada najavama. To je veliki stres za sve nas. Ja trenutno pijem tablete za smirenje zbog ovih mjera jer mi smo prisiljeni na cijepljenje da bi ostvarili pravo na rad. Nikome se nema pravo oduzimati pravo na rad, na kretanje, na život, na školovanje…”, pojasnila nam je sugrađanka ističući da je ona jutros došla na posao s potvrdom koju je dobila na temelju preboljenja koje je proteklo bez ozbiljnijih simptoma i posljedica. Kaže da je protiv cijepljenja eksperimentalnim cjepivom, da je u Hrvatskoj na djelu cenzura znanstvenika, da mediji i politika stvaraju podjele, paniku i stres, a za one koji se boje bolesti kaže da se treba moliti.

  1 komentar

  1. Pingback: Građani podijeljeni oko uvođenja covid potvrda

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog