Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Velečasni Fabijan Svalina biskup koadjutor Srijemske biskupije

  Monsinjor Fabijan Svalina, svećenik Đakovačko-osječke nadbiskupije, imenovan je biskupom koadjutorom Srijemske biskupije.

  Vijest o imenovanju u podne je pročitana u Vatikanu, Zagrebu i Đakovu, a objavi imenovanja koje je u Nadbiskupskom domu pročitao pomoćni biskup Ivan Ćurić, bili su nazočni i roditelji novog srijemskog biskupa iz Satnice Đakovačke.

    Mons. Fabijan Svalina rođen je 7. studenoga 1971. u Đakovu, djetinjstvo je proveo u Satnici Đakovačkoj gdje je završio osnovnu školu. Filozofsko-teološki studij započeo je na tadašnjoj Visokoj bogoslovnoj školi u Đakovu, a diplomirao na Teologiji u Đakovu 1997. godine. Iste godine na svetkovinu sv. Petra i Pavla zaređen je za svećenika Đakovačke i Srijemske biskupije.

  Od 2017. godine preuzima službu koordinatora preustroja ustanova koje ulaze u Hrvatsku katoličku mrežu te postaje njezin ravnatelj, a istodobno, od 2010. preuzima službu vršitelja dužnosti ravnatelja Hrvatskoga Caritasa, a 2012. postaje njegov ravnatelj.

  Kao ravnatelj Hrvatskoga Caritasa bio je član različitih operativnih tijela i koordinacija nadležnih za žurnu pomoć, humanitarno i socijalno djelovanje. Papa Benedikt XVI. odlikovao ga je počasnim naslovom kapelana Njegove Svetosti 30. travnja 2012.

  1 komentar

  1. Pingback: Velečasni Fabijan Svalina biskup koadjutor Srijemske biskupije

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog