Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Lažnim ulaganjem u dionice ostao bez 70.000 kuna

  Policija je zabilježila još jedna slučaj prijevare putem interneta.

  Naime, s ciljem ulaganja u dionice i trgovanja putem interneta, 52-godišnji hrvatski državljanin se početkom rujna registrirao s osobnim podacima na Internet stranici koja se predstavljala kao tvrtka koja se bavi trgovanjem dionicama te za registraciju uplatio novčani polog oko 1500 kuna. Oštećeni je potom stupio u kontakt s nepoznatom ženskom osobom koja mu se predstavila kao financijski konzultant tvrtke te je nepoznatoj osobi putem internet aplikacije omogućio pristup svom mobilnom uređaju i prijenosnom računalu.

  U razdbolju od 13. do 19. rujna, putem internet aplikacije nepoznati počinitelj obavio je nekoliko transakcija prijenosa novčanih sredstava s tekućeg računa 52-godišnjaka na nepoznate račune, a koje transakcije je oštećeni potvrđivao unosom koda u internet aplikaciji svoje banke.

  U svrhu lažnog ulaganja u dionice i internet trgovinu s računa 52-godišnjaka isplaćeno je oko 70 tisuća kuna, a čiji povrat sredstava oštećeni do danas nije dobio, niti je novac uložen u kupnju dionica na ime oštećenog.

  Nadležnom državnom odvjetništvu policija podnosi kaznenu prijavu i nastavlja traganje za nepoznatim počiniteljem.

  1 komentar

  1. Pingback: Lažnim ulaganjem u dionice ostao bez 70.000 kuna

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog