Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • “Političari manipuliraju žrtvama totalitarnih režima”

  Danas se obilježava Europski dan sjećanja na žrtve totalitarnih i autoritarnih režima. U Hrvatskoj je taj dan spomendan čime se Hrvatska pridružila većini zemalja članica EU-a u kojima se, na preporuku Europskog parlamenta, potiče na promišljanje osjetljivih i kompleksnih pitanja zajedničke povijesti i njezina očuvanja kako bi sljedeće generacije mogle iz nje učiti i graditi suživot na temeljima demokracije i uvažavanja temeljnih prava.

  Prema podacima Hrvatskog društva političkih zatvorenika Podružnica osječko-baranjska, na prostoru Đakovštine od totalitarnih režima stradalo je oko 4.800 žrtva; 1.800 od fašizma i nacizma i oko 3.000 od komunizma.

  Eurospki dan sjećanja na žrtve totalitarnih režima obilježen je polagnajem vijenaca i paljenjem svijeća kod spomenika „Glava koja tone”, a u Kući Reichsmann postavljena je izložba slika akadmeskog slikara Mile Nekića pod nazivom „Žrtve totalitarnih režima” koju je posvetio svim žrtvama totalitarnih režima i kojom, kako je za naš Radio izjavio, želi skrenuti pozornost na to kakva je politička scena u Hrvatskoj.
  “Političari, nažalost, manipuliraju žrtvama totalitarnih režima, a ja ovdje želim prikazati istinu o tim nesretnim događajima koji su se događali u Hrvatskoj od 1941. do 1991. godine, a to je samo tuga, patnaja i bol. Kada govorimo o hrvatskoj povijesti, hrvataka povijest je tuga, patnja i bol i ja tu ne bih ništa drugo govorio jedino istina i na toj istini trebamo nešto naučiti i moramo graditi Hrvatsku na istini”, kratko je izjavio autor izložbe posvećene žrtvama totalitarnih režima.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog