Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Počinje đakovački dio programa 12. Dana Luke Botića

  Đakovački kulturni krug, Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata iz Subotice i Spomen-muzej biskupa Josipa Jurja Strossmayera u sklopu 12. Dana Luke Botića, koji su počeli jučer u Kaštel Lukšiću, organiziraju sutra, u subotu, u Spomen-muzeju biskupa Strossmayera, s poečtkom u 11 sati, predstavljanje monografije Olge Šram “Cilika Dulić Kasiba”. Osim toga, bit će otvorena i izloža crteža Cilike Dulić Kasibe, njenih fotografija i dokumenata, te video prezentacija njenoga opusa.

  Program će biti nastavljen predstavljanjem knjige hrvatske književnice Biserke Goleš Glasnović „Karpatski listići”, a nakon toga i knjige „Međimurska popevka” Lidije Bajuk.

  Završni dio programa u Spomen-muzeju biskupa Strossmayera posvećen je sjećanju na Đuru Frankovića, hrvatskog etnografa, knjževnika, urednika, novinara i pedagoga iz Mađarske prigodom pete obljetnice smrti.

  Sutrašnji program 12. Dana Luke Botića nastavlja se u Rock klubu King gdje će u 19 sati biti predstavljene nove pjesničke zbirke Franje Džakule i Vlaste Markasović, u 20 sati počinje program Pjesničke posvete Luki Botiću, a u 21 sat je solistički koncert Lidije Bajuk.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog