Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Objavljen poziv za 26 ocjenjivanje meda

  Hrvatska gospodarska komora Županijska komora Osijek raspisala je javni natječaj za 26. ocjenjivanje kvalitete sortnih vrsta meda i 20. ocjenjivanje pakiranja meda i drugih pčelinjih proizvoda te pozvala proizvođače na ovo veliko natjecanje na državnoj razini.

  Javni natječaji su objavljeni na internet stranici HGK Županijske komore Osijek i Hrvatskog pčelarskog saveza.

  Ocjenjivanje meda i pakiranja meda i drugih pčelinjih proizvoda HGK ŽK Osijek organizira u suradnji s Prehrambeno-tehnološkim fakultetom Osijek, u okviru manifestacije Dani meda u Hrvatskoj, koja se tradicionalno početkom listopada održava u Osijeku.

  Proizvođači uzorke meda trebaju dostaviti do 3. rujna 2021. u HGK Županijsku komoru Osijek i to tri staklenke s po 450 grama meda za svaki uzorak meda s kojim se žele natjecati. Med se može poslati u tekućem ili kristaliziranom stanju. Svi uzorci najprije će na Prehrambeno-tehnološkom fakultetu Osijek proći mikroskopsku, kao i fizikalno-kemijsku analizu. Naposljetku i senzorsko ocjenjivanje u HGK ŽK Osijek.

  Za najbolje ocijenjene medove i ostale proizvode bit će dodijeljena priznanja i nagrade početkom listopada u HGK Županijskoj komori Osijek.

  Prošle godine na ocjenjivanje je bilo prijavljeno 105 uzoraka meda pčelara iz cijele Hrvatske te Mađarske, Bosne i Hercegovine i Srbije.

   

  Foto: HGK ŽK Osijek

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog