Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Vršna potrošnja vode iznosi preko 100 litara u sekundi

  Tijekom ljetnih vrućina raste i potrošnja vode. Vršna potrošnja u Đakovačkom vodovodu penje se i do sto litara u sekundi.

  Iako Đakovački vodovod raspolaže s dovoljnim kapacitetima, direktor Ivan Kočiš ipak poziva na racionlano ponašanje.

  „Potrošnja vode tijekom ovih ljetnih vrućina poveća se 20 do 30 posto u odnosu na uobičajenu potrošnju. Međutim, prošle i pretprošle godine imali smo neke bitne investicije gdje smo radili nove zdence tako da ove godine praktički uopće ne osjetimo tu vršnu potrošnju koja iznosi preko sto litara u sekundi. Sva crpilišata funkcioniraju dobro i zadovoljavamo sve potrebe tako da svi stanovnici mogu osjetiti eventualno, a na što upućujem apel, da se zalijevanja zelenih površina smanje u ovim danima čisto zbog tlakova u mreži s obziroma na to koliko godina ima i u kakvom je stanju. Naime, nisu upitne količine vode, ali kada se intenzivno polijevaju zelene površine onda dolazi do pada tlaka u mreži i to građani osjete”, pojašnjava direktor Kočiš.

  Takvi problemi najviše se osjete u Đurđancima, posebno u višim dijelovima tog mjesta, ali, kako najavljuje Kočiš, i to bi uskoro trebalo biti riješeno jer su ove godine potpisani ugovori s izvođačima i napokon se kreće u projekt rekonstrukcije jednog dijela mreže.

  „U sklopu tog projekta gradi se i stanica za podizanje tlaka kojom će se osigurati dovoljna količina i tlak za sve stanovnike Đurđanaca što je, nakon svih ovih godina, jedan bitan pomak”, ističe Kočiš.

  1 komentar

  1. Pingback: Vršna potrošnja vode iznosi preko 100 litara u sekundi

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog