Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Obilježavanje Svjetskog dana biciklista u Đakovu

  U petak 16. srpnja 2021. godine u vremenu od 09,00 do 11,00 sati policijski službenici Policijske postaje Đakovo obilježit će Svjetski dan biciklista u sklopu kojeg će se provesti preventivna akcija „Biciklirajmo biciklističkom“. Akcija će se provesti na području grada Đakova, odnosno Ulica I. Pavla II kao i na Strossmayerovom trgu.

  Tijekom provođenja preventivne akcije vozače bicikala upoznat će se na opasnosti koje sa sobom nosi nepropisno i nepravilno ponašanje u prometu te će im se uručiti prigodno izrađeni letci i drugi promotivni materijali.

  “Prometni prekršaji koje najčešće čine vozači bicikala su vožnja prometnom trakom namijenjenom za kretanje vozila iz suprotnog smjera, nekorištenje postojećih biciklističkih staza i traka, vožnja biciklom preko pješačkog prijelaza, vožnja pod utjecajem alkohola, nekorištenje zaštitne biciklističke kacige, reflektirajućih prsluka i dr., čime vozači bicikala sami sebe dovode u opasnost, ali i druge sudionike u prometu.

  Poseban problem njihove sigurnosti predstavlja i vožnja tehnički neispravnim biciklima što se očituje u neispravnim svjetlima (bijelo sprijeda i crveno straga) čime smanjuju mogućnost pravovremenog uočavanja od strane ostalih sudionika u prometu, a posebice u uvjetima smanjene vidljivosti i na mjestima gdje nema izgrađenih biciklističkih staza ili traka i javne rasvjete,” upozoravaju iz PP Đakovo.

  Foto: Arhiva RĐ

   

  1 komentar

  1. Pingback: Obilježavanje Svjetskog dana biciklista u Đakovu

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog