Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • KUD “Tena” na međunarodnom folklornom festivalu u Koprivnici

  U subotu 17. srpnja 2021. Kulturno-umjetničko društvo „Tena“ sudjelovalo je na međunarodnom festivalu „Iz bakine škrinje“ u Koprivnici. Koncert drugog dana festivala uključivao je sedam domaćih društava i jedno inozemno društvo.

  Na prepunom se trgu sinoć u Koprivnici predstavilo osam društava. Svojim su nastupima približili kulturu i tradiciju krajeva odakle dolaze i stavili naglasak na održavanje kulture u današnjem ubrzanom društvu. Osim Tene, nastupili su Varaždinski folklorni ansambl, KUD Salinovec, ŽVS KUD-a Delovi, Ogranak seljačke sloge Buševec, KUD „Zvir“ Jelenje, Ungareca Tancegyuttes Szombathely (Mađarska) i domaćin Folklorni ansambl „Koprivnica“.

  Nakon što su održali svoj godišnji koncert, članovi FA „Slavonske kraljice“ KUD-a „Tena“ nastavili su punom parom i u Koprivnici. „Mi smo uživali. Neopisiv je osjećaj nakon dugo vremena ponovo stati na pozornicu i promicati kulturu na onaj najbolji način – pjesmo i plesom, s osmijehom pred publikom. Mi smo već u iščekivanju nove pozornice i nove publike kojoj ćemo moći prezentirati svoju kulturnu baštinu“ poručuju članovi KUD-a „Tena“.

  Foto: Arhiva

  1 komentar

  1. Pingback: KUD “Tena” na međunarodnom folklornom festivalu u Koprivnici

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog