Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • U OBŽ jednu dozu cjepiva dobilo 40,1% stanovništva

  U Kliničkom bolničkom centru Osijek i Nastavnom zavodu za javno zdravstvo OBŽ u razdoblju od 2. do 8. lipnja 2021 za područje Osječko-baranjske županije obrađeno je 1248 uzoraka od kojih je, u istom razdoblju, 64 bilo pozitivno na koronavirus.

  Za protekla 24 sata obrađeno je 256 uzoraka od kojih je 11 bilo pozitivno.

  Na bolničkom liječenju trenutno se nalazi 25 osoba koje su oboljele od COVID-19, i to 19 u Kliničkom bolničkom centru Osijek (od kojih je 3 na respiratoru), a u Općoj županijskoj bolnici Našice hospitalizirano je 6 pacijenta s tim oboljenjem.

  U razdoblju od 2. do 8. lipnja 2021 preminule su 4 osobe koje su bile pozitivne na koronavirus u dobi od 71 do 89 godina. U protekla 24 sata nema preminulih osoba.

  Na području Osječko-baranjske županije u samoizolaciji trenutno se nalazi 478 osoba.

  Policijski službenici u razdoblju od 2. do 8. lipnja 2021. proveli su 64 provjere osoba u samoizolaciji i utvrdili 9 kršenja propisanih mjera. U istom razdoblju obavili su 923 nadzora objekata, pri čemu nisu utvrdili kršenja propisanih mjera.

  Načelnik Stožera CZ OBŽ Mato Lukić istaknuo je kako je od početka cijepljenja pa do 5. lipnja 2021. na području Osječko-baranjske županije cijepljeno 40,1% populacije s jednom dozom cjepiva, a s dvije doze 16,3% stanovništva, a u pripremi je i javni poziv za masovnije cijepljenje.

  – Priprema se javni poziv za cijepljenje svih zainteresiranih, odredit ćemo puntkove za cijepljenje bez najave, a javnost će biti izviještena koji će to biti punktovii za cijepljenje svih zainteresiranih – rekao je Lukić i dodao kako je i kod nas primijećen pad zainteresiranosti za cijepljenje, stoga se ide u dodatnu promociju cijepljenja.

  1 komentar

  1. Pingback: U OBŽ jednu dozu cjepiva dobilo 40,1% stanovništva

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog