Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Proljetni ophod ljelja na poštanskoj marci

  KUD „Gorjanac“ iz Gorjana jedino je društvo koje je sudjelovalo na svim do sada održanim Đakovačkim vezovima, a ovih dana Hrvatska pošta (HP) izdala je poštansku marku iz edicije nematerijalna kulturna baština pod nazivom “Proljetni ophod ljelja iz Gorjana”

  Marka je dio HP-ove edicije Hrvatska nematerijalna kulturna baština (UNESCO) čiji su dio i marke Međimurska popevka, Procesija za križem na otoku Hvaru te Umijeće suhozidne gradnje. Tim povodom HP izrađuje i poseban prigodni pečat „nematerijalna kulturna baština“ kojim će se koristiti HP prvog dana izdanja.

  “Velika je to stvar za Gorjane i ljelje te KUD Gorjanac koji je nositelj običaja proljetnog ophoda, čiju je vrijednost 2009. prepoznao i UNESCO stavivši taj gorjanski običaj na listu nematerijalne kulturne baštine čovječanstva”, ističu u KUD-u.

  Đakovački filatelisti također se pridružuju sa svojim aktivnostima, kažu kako u ovom dijelu Hrvatske, grada Đakova, a kamoli neke manje sredine još nije izdana niti jedna poštanska marka za neku važnu manifestaciju. Tako će se zaslugom članova KUD-a Gorjanac, Filatelističkog društva Đakova, Turističke zajednice te Općine Gorjani samo 01.07.2021. u 9,00 sati iz poštanskog ureda iz Gorjana moći poslati razglednica i posebno za tu prigodu pripremljena kuverta s motivom gorjanskih ljelja, poštanskom markom sa motivom proljetnog ophoda te prigodnim pečatom nematerijalne kulturne baštine.

  U povodu toga članovi KUD-a Gorjanac održat će i promotivni kulturno-umjetnički program u srijedu, 30. lipnja, s početkom u 20,00 sati u Kulturno-turističkom centru “Lucija Karalić” u Gorjanima, te 03.07. u 11,00 sati u kući Reichsmann u Đakovu na đakovačkom korzu.

  1 komentar

  1. Pingback: Proljetni ophod ljelja na poštanskoj marci

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog