Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Počelo cijepljenje građana bez prethodne najave, a nakon 9 mjeseci nema oboljelih od COVID-19 na respiratoru

  U Kliničkom bolničkom centru Osijek i Nastavnom zavodu za javno zdravstvo OBŽ u zadnja 24 sata za područje Osječko-baranjske županije obrađeno je 184 uzoraka od kojih je samo četiri bilo pozitivno na koronavirus (2,2 posto). Na bolničkom liječenju nalazi se 18 osoba koje su oboljele od COVID-19, no nitko nije na respiratoru, što se zadnji puta dogodilo prije gotovo devet mjeseci (19. rujna 2020. godine).

  Poboljšanje epidemiološke situacije sigurno je velikim dijelom rezultat cijepljenja građana protiv koronavirusa, a danas (12. lipnja 2021. godine) i na području Osječko-baranjske županije organizirano je cijepljenje građana bez prethodnog naručivanja, i to na sedam punktova (dvorane Gradski vrt i Zrinjevac u Osijeku, Hrvatski dom Kralja Zvonimira u Čepinu, dvorana OŠ Dora Pejačević u Našicama, Gradska dvorana u Đakovu, Nastavno-sportska dvorana u Belom Manastiru i Sportska dvorana u Valpovu). Cijepiti se mogu i djeca starija od 12 godina, naravno u pratnji roditelja, a na svim punktovima koristi se cjepivo Pfizer. Cijepljenje je počelo ujutro u 8.00 sati i trajat će do 19.00 sati, a isto se na svim punktovima nastavlja i sutra (13. lipnja) od 8.00 do 19.00 sati.

  Jedno od cijepnih punktova, u Sportskoj dvorani Zrinjevac, danas su obišao je načelnik Stožera civilne zaštite OBŽ Mato Lukić.

  – Danas smo počeli cijepljenje pacijenata protiv koronavirusa bez prethodnog najavljivanja. U prvih sat i po vremena cijepljeno je 560 pacijenata na svih sedam punktova, i to 236 u Osijeku, 71 u Našicama, 74 u Đakovu, 72 u Belom Manastiru, 45 u Valpovu te 42 u Čepinu, što je odlično i još jedan poziv da dođu svi koji se još nisu odlučili za cijepljenje. Kao što vidite, gužve nema, a postupak cijepljenja traje svega nekoliko minuta – rekao je Mato Lukić.

  Naglasio je kakao je za dva dana tekućeg vikenda osigurano ukupno 6.400 doza cjepiva za sedam punktova, a ukoliko zainteresiranost građana bude kao što je danas postupak cijepljenja bez najave će se nastaviti, o čemu će se odlučiti u utorak na sjednici Stožera civilne zaštite OBŽ. Naravno, cijepljenja na 11 dosadašnjih punktova se i dalje provode, neovisno o ovih sedam.

  Načelnik Lukić izrazio je zadovoljstvo tijekom cijepljenja, a podatak da nakon devet mjeseci niti jedna osoba nije na respiratoru dodatni je pokazatelj značaja cijepljenja. Osim toga, dodao je kako je na području Osječko-baranjske županije do sada cijepljeno 42,4 posto populacije, što je više od prosjeka za RH.

  S jučerašnjim datumom u Hrvatskoj je ukupno potrošeno dva milijuna doza cjepiva, a pacijent koji je primio „jubilarno“ cjepivo je Ilija Lončarić, 67-godišnji Osječanin, koji se tim povodom obratio medijima koji su došli zabilježiti tijek cijepljenja u Sportskoj dvorani Zrinjevac. Bila je tu i liječnica Zavoda za hitnu medicinu OBŽ dr. Nika Borovac, koja je obavila dvomilijunto cijepljenje.

  – Jučer sam se cijepio drugom dozom cjepiva Pfizer, a nisam imao nikakvih posljedica u oba slučaja, čak ni bol u mišiću. Stariji sam čovjek i mislim da koronu ne možemo pobijediti bez cjepiva te da se vara svatko tko misli drugačije. Povijest nas uči da se pandemija uvijek morala suzbiti cjepivom, pa preporučujem svima da to urade što prije jer će tako pomoći svima, pogotovo nama starijima da možemo uživati i igrati se sa svojim unucima – rekao Ilija Lončarić.

  Dr. Nika Borovac ističe da cijepljenje pacijenata djelatnici Zavoda za hitnu medicinu OBŽ, uz ostale članove timova, rede izvan redovitog radnog vremena. – Naporno je raditi cijepljenja uz redoviti posao, ali je s druge strane zadovoljstvo biti dio nečega tako velikog. Kada je pandemija krenula mogli smo samo sanjati da imamo cjepivo i ovako procjepljujemo stanovništvo – poručila je dr. Borovac.

  Izvor: Priopćenje Stožera CZ OBŽ

  1 komentar

  1. Pingback: Počelo cijepljenje građana bez prethodne najave, a nakon 9 mjeseci nema oboljelih od COVID-19 na respiratoru

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

  Blog