Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Očekivanja slavonskih poduzetnika od lokalne i regionalne samouprave

  Hrvatska udruga poslodavaca u svibnju je provela istraživanje među svojim članicama s ciljem ispitivanja očekivanja poduzetnika od predstavnika lokalne i regionalne samouprave u narednom razdoblju. Anketom se pokušalo saznati i mišljenje poduzetnika o tome u kojem dijelu donošenja ključnih razvojnih politika i ciljeva vide najveći prostor za poboljšanje, a istraživanje je segmentirano na gradsku/općinsku vlast te zasebno regionalnu/županijsku samoupravu.
  Kao top tri prioriteta koja općinska / gradska vlast mora odmah učiniti za poticanje oporavka poduzetništva članovi HUP-a iz regije Slavonija su istaknuli: ukidanje administrativnih opterećenja, ukidanje ili smanjenje prireza i drugih davanja I pojednostavljenje procedura za izdavanje raznih dozvola i uvjerenja.
  “Iako lokalna vlast ima ograničene ovlasti po pitanju razvoja gospodarstva, može utjecati na stvaranje pozitivnog poduzetničkog okruženja. Osim ulaganja u komunalnu infrastrukturu što je osnovni zadatak lokalnih vlasti, ulaganjima u poduzetničku infrastrukturu i programima bespovratnih potpora manjim i srednjim tvrtkama može se jačati njihova konkurentnost i povećati zaposlenost. Da bi se poticale investicije nužno je provesti digitalizaciju uprave, pojednostaviti administrativne procese te omogućiti brzo i transparentno izdavanje građevinskih dozvola i drugih akata koji su preduvjet poduzetničkih investicija.  Od iznimne važnosti za razvoj poslovanja poduzetnika orijentiranih na svjetsko tržište, iz osječko-baranjske županije, jest uspostavljanje redovitih međunarodnih letova na Zračnoj luci Osijek. Po pitanju prometne infrastrukture još se ističe potreba za brzom željezničkom linijom koja bi povezivala Osijek sa Zagrebom.” – izjavio je Tomislav Krolo, glavni operativni direktor osječke tehnološke tvrtke Orqe i član HUP-a.
  Poduzetnici pet slavonskih županija – Brodsko-posavske, Vukovarsko-srijemske, Osječko-baranjske, Virovitičko-podravske i Požeško-slavonske, koji su se odazvali HUP-ovoj anketi, zapošljavaju više od 3.500 zaposlenika. Većina anketiranih slavonskih poduzetnika dolazi iz udruge malih i srednjih poduzetnika, zatim sektora prehrambene industrije i poljoprivrede i drvne industrije.

  1 komentar

  1. Pingback: Očekivanja slavonskih poduzetnika od lokalne i regionalne samouprave

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog