Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Nadbiskup Hranić krstio sedmo dijete obitelji Toth

  U crkvi Sv. Jakova, apostola u Rakitovici, filijali Župe Donji Miholjac, u subotu 5. lipnja nadbiskup đakovačko-osječki mons. Đuro Hranić krstio je šestomjesečnog Šimuna Totha, sedmo dijete Andrije i Ljubice. Krštenje je održano tijekom večernjeg misnog slavlja uz suslavitelje preč. Josipa Antolovića, domaćeg župnika, vlč. Domagoja Vidakovića, župnog vikara te vlč. Domagoja Lackovića, tajnika Nadbiskupskog ordinarijata.

  U svojoj homiliji, tumačeći Riječ Božju 10. nedjelje kroz godinu, nadbiskup je govorio o grijehu današnjeg trenutka, a zatim se obratio roditeljima krštenika: „U kontekstu današnjeg slavlja krštenja malog Šimuna, sedmog djeteta u obitelji Andrije i Ljubice Toth, zasigurno se rađa pitanje: Što je najvrijednije što jedan čovjek može ostaviti iza sebe kad odlazi s ovog svijeta? Jesu li to velika i lijepa kuća, skupocjen namještaj, imanje, iznos na štednoj knjižici, vikendica, automobil, jahta – što od toga? Ili su to djeca i unučad!? Ima li išta vrjednije od čovjeka? Živi je čovjek slava Božja! I još kad je on čestito odgojen, pošten, plemenit i dobar – onda je to blagoslov Božji.“

  Misno slavlje pjesmom je animirao rakitovački crkveni dječji zbor „Marijine zvjezdice“, predvođen voditeljicom Ivanom Miličić.

  Tekst i foto: Sonja Devčić/djos.hr

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog