Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • “Kupovinom oranice kod Bajera gradonačelnik Mandarić pogodovao sam sebi”

  Kupovinom oranice kod Bajera gradonačelnik Mandarić je pogodovao sam sebi”, tvrdi nezavisna kandidatkinja za gradonačelnicu Mirjana Adrić.

  Svoju konferenciju za novinare održala je uz zemljište koje je neposredno uz Bajer odlučio kupiti u ime Grada gradonačelnik Mandarić, a na kojem se nalazi 8 parcela čija vrijednost je, kako je naglasila, nešto malo manja od 2 milijuna kuna.

  Kupljene su našim novcem, dakle, Grad Đakovo je postao vlasnikom . Ovih 8 parcela kupljeno je bez javnog natječaja, gradonačelnik je to sve učinio, naravno, tako da je to uskladio sa svojim ovlastima jer donošenje njegovih odluka je moguće do milijun kuna, a ovo je, rekli smo, plaćeno dva milijuna kuna. Iako se radilo o jedinstvenom centru, jer je priča o sportsko-rekreacijskom centru, on je to tako učinio da je mogao bez odluke Gradskog vijeća sam donijeti odluku i sam to kupio. To zemljište je uknjiženo na Grad Đakovo s tim da nije bilo javnog natječaja pa je uknjiženo temeljem nagodbe o naknadi. Dakle, ne javnim natječajem nego temeljem nagodbe o naknadi. Ono što je vrlo zanimljivo da je paralelno s kupovinom tog zemljišta kupio i zemljište koje se nalazi preko puta, zadnja kuća koja je sada u fazi izgradnje, to je kuća našeg aktualnog gradonačelnika koja se počinje graditi, a, naime, radi se o tome da se dogovaranje oko kupovine i ovoga i onoga događalo paralelno”, tvrdi kandidatkinja za gradonačelnicu Mirjana Adrić.

  Nešto prije toga, u lipnju pretprošle godine, kako je nastavila, promijenjen je gradski urbanistički plan.

  Ono što je jako zanimljivo ovdje istaknuti, mislim da i danas vidimo da je ovo oranica na kojoj je posađena i određena kultura, ovoga trenutka stvarno ne zanm tko ju je sadio, pretpostavljam da nitko od zaposlenika Grada nije ovo orao…, plaćeno je po jednoj vrlo nerealnoj cijeni. Naime, po nekih sto tisuća eura je plaćen hektar, a ako znamo da je na ovoj lokaciji koja je u neposrednoj blizini grada, to bi možda bilo realno nekih 15.000 ili 20.000 eura, tako da komentirati kako i na koji način je bačen taj novac, mislim da je zaista suvišno, odnosno u koje svrhe je služio. Mi ne možemo pobjeći od činjenice da se ovdje zaista radi o običnoj oranici koja je za potrebe gradonačelnika pretvorena u neko drugo zemljište, plaćena po nerealnoj cijeni i mislim da u svakom slučaju nije korektno prema nama sugrađanima koji novac dajemo kako bi stvarno netko pogodovao sebi. Ono što me zanima, jesu li sve te informacije dostupne i drugima i jesu li i drugi mogli na taj način postupiti i imati informaciju kada i gdje će Urbanistički plan biti promijenjen i kada i gdje će netko graditi kuću i nakon, uzmite sada, dvije tri godine koja će biti vrijednost ovih nekretnina koje se ovdje nalaze”, naglasila je Adrić istaknuvši da je gradonačlenik u ovom slučaju prekršio pozitivne propise.

  Najmanje dvije stvari; to je da je odluku donio bez suglasnosti Gradskog vijeća, jer je namjerno cijepao kako bi mogao donijeti sam tu odluku, a drugo je činjenica da se ovdje radi o polju i činjenica da ovdje nema nikakve infrastrukture. Budući da se gradnja njegove kuće događa zaista u polju gdje nema ni kanalizacije ni odvoda, ni prometnice, zapravo, radi se o prtenom putu, naravno, prije gradnje ovoga centra da će se to sve dogoditi pa se stvarno postavlja pitanje jesu li to možda određeni benefiti. Ono, isto tako, što moram reći, spomenula sam gradnju Ekonomske škole. Inertnošću Grada Đakova taj novac koji je bio namijenjen za to otišao je u Donji Miholjac dok se mi, naravno, bavimo isključivo pogodovanjem vlastitim i ono gdje sebe vidimo u budućnosti i kako opravdati taj svoj mandat i sada, naravno, da je poželjan i potreban drugi mandat kako bi se cijela ta priča završila i kako bi konačno cijeli projekt i cijeli plan izgradnje kuće došao do svoga kraja. Ja mislim da ovdje ne treba ništa puno pričati i da je ovdje sve jasno”, konstatirala je dodajući kako se novac koji se dao za to zemljište mogao iskoristiti drugačije.

  Dakle, trošenje našeg novca, koji je trebao biti uložen negdje daleko, daleko drugačije i daleko plemenitije; jučer smo pričali o Mimozi, neki dan o Preradovićevoj ulici, mi dajemo dva milijuna kuna za oranicu koja realno vrijedi trideset tisuća eura, tako da mislim da je svaki zaključak suvišan. Koliko se ovo zove profesionalnost, koliko se zove pogodovanje samom sebi, mislim da možemo svi zajedno zaključiti ima li ovo smisla i treba li dati priliku ovima da nastave raditi ovo što su radili do sada”, zaključila je kandidatkinja za gradonačelnicu Mirjana Adrić.

  1 komentar

  1. Pingback: “Kupovinom oranice kod Bajera gradonačelnik Mandarić pogodovao sam sebi”

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog