Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • I osobama s invaliditetom treba omogućiti sudjelovanje na izborima

  Ništa o nama bez nas – neka se glas osoba s invaliditetom čuje na lokalnoj razini”, poruka je pravobraniteljice za osobe s invaliditetom uoči nedjeljnih lokalnih izbora.
  „Život osoba s invaliditetom, kao i svih građana, događa se na lokalnoj razini. Zbog toga su predstojeći izibori od posebne važanosti za više od 500 000 osoba s invaliditetom i djece s teškoćama u razvoju, koliko ih ima u Hrvatskoj”, upozoravaju iz Ureda pravobraniteljice za osobe s invaliditetom.
  U priopćenju se poziva sve sudionike izbornog procesa, posebno medije, da kontinuirano upoznaju javnost s uputama Državnog izbornog pojverenstva kako bi osobe s invaliditetom pravovremeno bile upoznate s načinima na koji mogu ostvariti svoje biračko pravo, pojašnjava Mario Burek, savjetnik u osječkom Uredu pravobraniteljice za osobe s invaliditetom
  „”Birčai koji ne mogu pristupiti na biračko mjesto, a žele glasati, trebaju o tome obavijestiti nadležno izborno povjerenstvo najranije 3 dana prije dana održavanja izbora ili birački odobr do 12 sati na dan održavnaja izbora. Ukoliko je to moguće, članovi birčakog odbora će ih posjetiti na njihovoj adresi. Ukoliko je biračko mjesto nepristupačno , glasanje se može organizirati ispred samog mjesta. Pozivamo sve osobe s invaliditetom da iskoriste svoje pravo na sudjelovanje u politčkom životu kroz mogućnost da glasaju na lakalnim izborima”, poručio je savjetnik u osječkom Uredu pravobraniteljice za osobe s invaliditetom.
  A, kako slijepe osobe obavljaju svoju građansku dužnost izlaska na biralište, pitali smo Marija Plavšića, predsjednika Udruge slijepih Đakovštine

  Opširnije o sudjelovanju osoba s invaliditetom na izborima poslušajte u današnjoj emisiji Nevenovci u 13:30.

  1 komentar

  1. Pingback: I osobama s invaliditetom treba omogućiti sudjelovanje na izborima

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog