Friend Links

  • Cheap NFL Jerseys
  • China Wholesale Jerseys Online
  • Evidentirano 29 alkoholiziranih vozača, rekorder Đakovčanin

    Od 30. travnja do 2. svibnja na području Policijske uprave osječko-baranjske u prometu je evidentirano 29 vozača koji su imali nedozvoljenu prisutnost alkohola u krvi; 19 vozača osobnih automobila i 10 vozača bicikla.
    Evidentirano je još 237 prekršaja, od kojih 145 prekršaja prekoračenja brzine kretanja, 20 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 16 prekršaja nepropisnog korištenja mobitela za vrijeme upravljanja vozilom, 1 prekršaj upravljanja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje, 1 prekršaj upravljanja vozilom pod zabranom upravljanja vozilom, 2 prekršaja upravljanja neregistriranim i tehnički neispravnim vozilom, 1 prekršaj odbijanja alkotestiranja, 1 prekršaj odbijanja ispitivanja na prisutnost droga u organizmu i 50 ostalih prekršaja.
    Najveća prisutnost alkohola evidentirana je u petak, 30. travnja, u 15,50 sati, u Đakovu, kada je u prometu zaustavljen osobni automobil kojim je upravljao 64-godišnji hrvatski državljanin iz Đakova kojemu je evidentirana prisutnost alkohola u krvi od 2,29 grama po kilogramu te je smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva.
    Za počinjeni prekršaj predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 20 000 kuna ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 6 negativnih prekršajnih bodova.
    U subotu, 1. svibnja, u 20,25 sati, u Laslovu, u nadzoru prometa zaustavljen je osobni automobil kojim je upravljao 60-godišnji hrvatski državljanin iz Đakova. Vozaču je evidentirana prisutnost alkohola u krvi od 2,24 grama po kilogramu, zbog čega je uhićen sukladno Prekršajnom zakonu.
    Za počinjeni prekršaj predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 20 000 kuna ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 6 negativnih prekršajnih bodova.
    U nedjelju, 2. svibnja, u Đakovu, dogodila se prometna nesreća sa materijalnom štetom. Vozač, 31-godišnji hrvatski državljanin iz Strizivojne, uslijed neprilagođene brzine kretanja vozila sletio je s kolnika. Tijekom upravljanja vozilom nije koristio sigurnosni pojas te mu je utvrđena prisutnost alkohola u krvi od 1,48 grama po kilogramu.
    Za počinjene prekršaje predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 17 500 kuna, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 4 negativna prekršajna boda.

    1 komentar

    1. Pingback: Evidentirano 29 alkoholiziranih vozača, rekorder Đakovčanin

    Komentirajte

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

    Blog