Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Dugogodišnja pravna bitka ili obijesno parničenje?!

  Šesdesetdevetogodišnji Branko Markić Lepršan iz Đurđanaca tvrdi da od 1997. godine vodi svoju pravnu bitku s hrvatskim pravosuđem i još uvijek je, kako kaže, nije završio, a sve je počelo sudskim sporom s bratom zbog otuđenog kombajna.
  Od tada se taj slučaj pretvorio u pravu pravosudnu trakavicu u koju su se, kako tvrdi, umiješali i bratovi kućni prijatelji, rođaci i kumovi, a na udaru se, kaže, našla njegova imovina, odnosno poljoprivredni strojevi koje je uvezao iz Njemačke.

  Prema njegovim riječima, i pored svih dobivenih pravomoćnih presuda i ovrha, još uvijek nije uspio doći do svoje imovine.
  Kaže da svi njegovi pravni problemi polaze iz Općinskog suda u Đakovu zbog sporosti, neučinkovitosti, a čak otvoreno optužuje za povezanost suda sa suprotnom stranom.

  Razočaran i, kako kaže, na rubu snaga fizičkih i psihičkih, ali i financijskih, Markić kao jedinu priliku vidu u medijima preko kojih nastoji upozoriti na svoj slučaj i borbu koju vodi već godinama, ali i na ukupno stanje u pravosuđu, a kao zadnju mogućnost navodi prosvjed ispred Europskog suda za ljudska prava.

  Iz Općinskog suda, na naš upit, dobili smo pismeno očitovanje koje prenosimo u cijelosti.
  „Stranka koju spominjete prisutna je u raznim sporovima kod ovoga suda unazad više od 20 godina, tako da se može zaključiti kako se radi o tzv.  „obijesnom parničenju“ koje očito proizlazi iz  loših međuljudskih odnosa unutar obitelji stranke ( kako i sam navodi –sporovi s bratom) za što ovaj sud nije i ne može biti odgovoran.
  Svi sporovi u kojima se isti pojavljivao kao sudionik su rješavani sukladno Zakonu i u Zakonom propisanim rokovima, a za napomenuti je da sud ne može utjecati na sam uspjeh stranaka u ovršnim postupcima.
  Ukoliko postoji sumnja stranke da postoje razlozi za izuzeće suca, o svakom zahtjevu za izuzeće postupa se isključivo po odredbama Zakona o parničnom postupku, koje uređuju to pitanje te ne postoji niti jedan takav zahtjev ove stranke, koji nije provjeren i o kojem nije odlučeno”, navodi se u očitovanju Općinskog suda u Đakovu.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog