Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • U OBŽ 107, a u Đakovu 10 novopozitivnih osoba

  U Kliničkom bolničkom centru Osijek i Nastavnom zavodu za javno zdravstvo OBŽ u zadnja 24 sata za područje Osječko-baranjske županije obrađeno je 348 uzoraka od kojih je 107 bilo pozitivno na koronavirus.

  Novopozitivne osobe imaju prebivalište u 42 naselja Osječko-baranjske županije, a najviše (38) novopozitivnih je s područja grada Osijeka, zatim 10 s područja Đakova, devet iz Belog Manastira, sedam iz Čepina, šest iz Našica, po pet iz Belišća, Petrijevaca i Valpova, po dvije osobe su s područja Bilja, Đurđenovca, Gorjana, Šodolovaca i Viškovaca, a po jedna novopozitivna osoba je s područja Bizovca, Darde, Donjeg Miholjca, Drenja, Erduta, Kneževih Vinograda, Koške, Petlovca, Podgorača, Punitovaca, Satnice Đakovačke i Strizivojne.

  Na bolničkom liječenju nalazi se 131 osoba koja je oboljela od COVID-19, i to 97 u Kliničkom bolničkom centru Osijek (od kojih su 25 na respiratoru), a u Općoj županijskoj bolnici Našice hospitalizirano je 34 pacijenta s tim oboljenjem.

  Preminule su dvije osobe koje su bile pozitivne na koronavirus u dobi od 72 i 95 godina.

  Na području Osječko-baranjske županije u samoizolaciji se trenutno nalazi 1.458 osoba.

  Policijski službenici proveli su 7 provjera osoba u samoizolaciji i utvrdili dva kršenja, u Osijeku i Belom Manastiru. Obavili su i 129 nadzora ugostiteljskih objekata, pri čemu nisu utvrdili kršenja propisanih mjera. Imali su također dva postupanja 24. travnja u 1.25 sati i 4.02 sati u dva stana u Osijeku povodom organiziranja privatnih okupljanja koja su protivna odlukama Nacionalnog stožera civilne zaštite o privatnom okupljanju od najviše 10 osoba iz najviše 2 kućanstva. Organizatorima okupljanja uručeni su prekršajni nalozi prema odredbama Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti.

  1 komentar

  1. Pingback: U OBŽ 107, a u Đakovu 10 novopozitivnih osoba

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog