Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Raste broj novopozitivnih

  U Kliničkom bolničkom centru Osijek i Nastavnom zavodu za javno zdravstvo OBŽ u zadnja 24 sata za područje Osječko-baranjske županije obrađeno je 235 uzoraka od kojih je 38 bilo pozitivno na koronavirus, objavio je danas Županijski stožer civilne zaštite.

  Najviše (14) novopozitivnih osoba ima prebivalište na području grada Osijeka, po tri na području Antunovca i Čeminca, po dvije na području Đurđenovca, Erduta i Petrijevaca, a po jedna novopozitivna osoba je s područja Belog Manastira, Bilja, Bizovca, Darde, Draža, Đakova, Gorjana, Jagodnjaka, Kneževih Vinograda, Našica, Satnica Đakovačke i Valpova.

  Na bolničkom liječenju nalaze se 93 osobe koje su oboljele od COVID-19, i to 64 u Kliničkom bolničkom centru Osijek (od kojih je 18 na respiratoru), a u Općoj županijskoj bolnici Našice hospitaliziran je 29 pacijenata s tim oboljenjem.

  Preminula je jedna osoba koja je bila pozitivna na koronavirus u dobi od 61 godine.

  Na području Osječko-baranjske županije u samoizolaciji se trenutno nalaze 1.983 osobe.

  Policijski službenici proveli su 10 provjera osoba u samoizolaciji pri čemu su utvrdili dva kršenja te mjere. Prilikom provjere na graničnim prijelazima Erdut i Batina utvrđeno je da su te osobe, oba državljani RH, došli na to mjesto iako im je izrečena mjera samoizolacije te su im uručeni prekršajni nalozi. Obavili su i 118 nadzora ugostiteljskih objekata, a nisu utvrdili kršenje mjera.

  Inspektori i službenici civilne zaštite tijekom vikenda obavili su 65 nadzora provođenja epidemioloških mjera (55 u ugostiteljskim objektima, 4 u prodavaonicama, 3 u trgovačkim centrima, 2 u ljekarnama i 1 u pekarnici) pri čemu su utvrdili jednu nepravilnost te izdali nalog za njeno otklanjanje.

   

  Foto: OBŽ

  1 komentar

  1. Pingback: Raste broj novopozitivnih

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

  Blog