Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • U Đakovštini smješteno pet obitelji s Banovine

  Nakon razornog potresa koji je pogodio Banovinu, nekoliko obitelji s tog područja našlo je utočište na području Đakovštine, doznajemo od Dubravke Petrović, ravnateljice Centra za socijalnu skrb.

  U Centar za socijalnu skrb su se s područja nadležnosti centra prijavilo pet obitelji s tim da se jedna obitelj već vratila na područje s kojega je došla. Sve te obitelji obratile su se Centru prvenstveno radi priznavanja prava na jednokratnu novčanu pomoć. Naime, ako se radi o samcu, takve osobe imaju pravo na jednokratnu novčanu naknadu u visini od 2.500 kuna, a kada se radi o kućanstvu, onda je to  3.500 kuna. Međutim, svih ovih pet obitelji nisu ostvarile pravo na jednokratnu naknadu u našem Centru iz razloga što su već primili istu na području Siska, Petrinje ili Gline. Oni su smješteni kod rođaka, mislim da je jedna obitelj bila u Pisku, jedna u Piškorevcima, sami su si organizirali smještaj kod nekoga tko im je poznat ili kod nekog od rodbine”, izjavila je za naš Radio ravnateljica Centra za socijanlu skrb.

  Osim Centra za socijlanu skrb, o tim osobama brine i Hrvatski Crveni križ, a prema evidenciji Gradskog društva, 26 osoba s područja Banovine našlo je privremeno utočište na području Đakovštine.

  Smješteni su u Kuševcu, Semeljcima, Đakovu, Satnici Đakovačkoj.

  1 komentar

  1. Pingback: U Đakovštini smješteno pet obitelji s Banovine

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog