Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Kočiš: “Sve je odrađeno prema hrvatskom zakonodavstvu”

  Vinkovićeva gradska vlast, koja je bila odgovorna za projekt aglomeracije, nije pokrenula ništa u deset godina pripreme”, odgovra na prozivke Ivan Kočiš, direktor Đakovačkog vodovoda tvrdeći da je riječ o jednoj u nizu Vinkovićevoih poluinformacijama za potrebe njegove predizborne kampanje.

  Kočiš podsjeća da je upravo Vinković bio član Povjerenstva za pregled i ocjenu ponuda.

  On je bio član povjerenstva, sve je znao, u sve je bio uključen i malo je nespretno što je uopće izjavio to što je izjavio. Mogu reći isto tako da je u njegovo vrijeme i zaključena natječajna dokumentacija, prvi najtečaj je objavljen još 2016. godine, za njegova mandata i od tada se ta dokumentacija nije smjela u nekim dijelovima mijenjati. U trenutku kada smo mi preuzeli odgovornost za aglomeraciju kompletna dokumentacija prošla je kontrole nadležnih tijela, a također je bitno reći da je odluka o odabiru donesena na temelju rješenja Državne komisije za kontrolu postupaka javne nabave i da trenutna Uprava Đakovačkog vodovoda je poduzela sve primjerene radnje kako bi pokrenula taj projekt aglomeracije i ništa nije bilo prepušteno slučaju”, naovdi Kočiš.

  Cijeli taj projekt prošao je kontrole svih državnih institucija, sve je odrađeno prema hrvatskom zakonodavstvu”, pojašnjava direktor Đakovačkog vodovoda uz konstataciju da postoji određeno razilaženje u jednom dijelu hrvatskog i EU zakonodavstva.

  Nažalost, došlo je do te sumnje na nepravilnost koja je izražena od Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU, a to je naše upravljačko tijelo. Oni su utvrdili tu postojanu sumnju na nepravilnost, a mi smo, naravno, nakon toga u zakonskom roku uložili prigovor na tu njihovu tvrdnju jer smatramo da tu nema nikakvog temelja za navedene sumnje na nepravilnosti. Na taj uloženi prigovor Ministarstvo se još uvijek do dana današnjega nije očitovalo. Tu se ne radi, kako je Vinković rekao, o ugovornoj kazni. Uz prigovor smo na odluku zatražili mjeru obustave izvršenja odluke o utvrđenoj nepravilnosti sve do donošenja konačne odluke, što je jedna od bitnih činjenica. Smatramo da su argumenti na strani Đakovačkog vodovoda, a tijekom postupka smo upoznali i Nadzorni odbor i Skupštinu društva i na svim tim instancama su nam dali puno povjerenje i podršku”, pojašnjava Kočiš.

  Ne radi se o 25 milijuna, kako Vinković tvrdi, nego o 25 posto koji će najvjerojatnije biti nula posto nakon okončanja cijelog postupka, odnosno pravne bitke u kojoj ćemo dokazati da smo u pravu”, zaključuje direktor Kočiš demantirajući i Vinkovićeve tvrdnje u vezi gradskog proračuna.

  Ocijenio je na kraju da projekt aglomeracije ide dobro te podsjetio da su radovi u Preradovićevoj, što se tiče Đakovačkog vodovoda, započeli u ljetu 2019. godine, a završni radovi će se urediti nakon završetka aglomeracije sredstvima Hrvatskih cesta, kako je to i regulirano ugovorom iz Vinkovićeva vremena, tvrdi na kraju Kočiš.

  1 komentar

  1. Pingback: Kočiš: “Sve je odrađeno prema hrvatskom zakonodavstvu”

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog