Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • UGP: “Vlada RH pod hitno mora smanjiti PDV putničkim agencijama na 13%”

  Udruga Glas poduzetnika poslala je dopis Vladi Republike Hrvatske, Ministarstvu financija i Ministarstvu turizma i sporta u kojemu upozorava na nepovoljnu situaciju u kojoj su se našle putničke agencije. Naime, radi se o djelatnosti turističkog sektora koji bilježi pad prometa u prosjeku 80%, ali nema pravo na nadoknadu fiksnih troškova jer nikad nisu bile formalno zatvorene. Čini se kako su putničke agencije u cijelosti zaboravljene od strane nadležnog ministarstva, kao i od Vlade Republike Hrvatske, navodi se u priopćenju.

  Udruga Glas poduzetnika traži od Vlade Republike Hrvatske i od Ministarstva financija da se svim putničkim agencijama koje imaju pad prometa veći od 60% isplati naknada za fiksne troškove. Osim toga, putničkim agencijama su krediti za likvidnost kod komercijalnih banaka u potpunosti nedostupni, a isto vrijedi i za COVID-19 kredite. Traži se i ubrzavanje procesa za dobivanje kredita koji bi omogućili opstanak putničkih agencija. Također, ponovno je predoloženo i smanjenje PDV-a u turizmu i ugostiteljstvu. Naime, sve konkurentske države, smanjile su PDV u turizmu i time će biti jeftinije turistima sljedeće sezone. Mnoge države uvidjele su situaciju i odlučile su proaktivno djelovati, što Hrvatska nažalost nije učinila. Stav Udruge Glas poduzetnika je da bi PDV u turizmu i ugostiteljstvu morao biti smanjen na 13%, što bi trebalo vrijediti i za putničke agencije.

  Vlada Republike Hrvatske pod hitno mora smanjiti PDV putničkim agencijama na 13%. Isto se treba učiniti i za ostale djelatnosti u turizmu te ugostiteljstvu, baš kao što su to učinile sve ostale konkurentske zemlje. Tražimo konkretne poteze, a ne obećanja! “ rekao je Hrvoje Bujas, predsjednik udruge Glas poduzetnika.

  1 komentar

  1. Pingback: UGP: “Vlada RH pod hitno mora smanjiti PDV putničkim agencijama na 13%”

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog