Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Tragovi potresa i na crkvi u Levanjskoj Varoši

  Potresi koji su u proteklih desetak dana razrušili Baniju, ostavili su traga i u Slavoniji. Već smo izvijestili o tragovima na unutrašnjosti đakovačke katedrale, a doznajemo da su oštećenja zamijećena i na crkvi svetog Antuna u Levanjskoj Varoši.

  Pukotine na crkvi su bile i prije jer to je stara crkva još iz terezijanskog doba. Crkva je stara oko 240 godina i s vremenom se neke pukotine uvijek pojavljuju iako je ona i obnavljana, ali sada kada je bio ovaj potres 29. prosinca,  tada su se te pukotine još malo raširile. Najviše su izražene između tornja i lađe u unutrašnjosti crkve. Zvao sam statičara da provjeri kakvo je stanje objekta, mogu li se u objektu redovite mise održavati i on je potvrdio da se mogu održavati i da nema ništa ozbiljnije, ali pukotine su vidljive na stupovima i na stropu”, izjavio je za naš Radio župnik u Levanjskoj Varoši Miro Tomas.

  Kaže da su tragovi bili vidljivi odmah nakon potresa 29. prosinca.

  Sutradan kada sam ušao u crkvu pripremiti za misu vidio sam komadiće žbuke dolje na tepihu na ulazu u ckrvu ispod zvonika i tada sam shvatio da je to odozgo palo. Nema potrebe za nekim intervencijama nego kada bude crkva došla na onaj redoviti proces obnove tada će se te pukotine zatvoriti”, dodaje velečasni Tomas.

  Foto: M. T.

  1 komentar

  1. Pingback: Tragovi potresa i na crkvi u Levanjskoj Varoši

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog