Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Dječji vrtić uskoro i u Trnavi

  Već tradicionalno, Općina Trnava na blagdan svetog Vinka obilježava svoj dan.

  Zbog pandemije korona virusa izostat će veće okupljanje uzvanika pa će ovogodišnji program početi polaganjem vijenaca kod novouređenog spomenika poginulim braniteljima na groblju u Trnavi u 11 sati, nastavit će se blagoslovom nadbiskupijskih vinograda u podne te svečanom sjednicom Općinskog vijeća u 13 sati, ističe načelnica Irena Mikić Brezina najavljujući da Općina u sklopu demografskih mjera uskoro osniva dječji vrtić.

  Uskoro osnivamo dječji vrtić na našem području u suradnji s općinama Donji Andrijevci, Velika Kopanica i Oprisavci. Planiramo na najavljenu mjeru 7.4, koja će se otvoriti ove godine, aplicirati dograndju već postojećeg objekta za dječji vrtić koji bi funkcionirao na našem području. Znamo da ima roditelja koji voze svoju djecu u Đakovo ili neke druge vrtiće koje mi također sufinanciramo, ali, evo, bit će mogućnost dovoziti djecu u Trnavi gdje će djeca biti na skrbi u dječjem vrtiću”, pojašanjva načelnica Irena Mikić Brezina dodajući da Općina i drugim mjerama nastoji poboljšati demografsku sliku.

  Svake godine isplaćujemo porodiljne naknade za svako novorođeno dijete, sufinanciramo provođenje igraonice, financiramo preškole po ugovoru s Dječjim vrtićem Đakovo, sufinanciramo prehranu učenika osnovne škole, prijevoz učenika srednjih škola, pomažemo studentima naknadama za Uskrs i Božić i nastojimo svake godine da se i povećaju”, nabraja mjere načelnica Općine Trnava.

  Ove je školske godine u Osnovnoj školi Josipa Jurja Strossmayera u Tranvi 96 učenika od prvog do osmog razreda sa svim područnim školama.

  Ove je godine u vrtiću 19 učenika pa sljedeće godine očekujemo i blagi porast učenika kojima uz pomoć Ministarstva obrazovanja, uz pomoć decentraliziranih sredstava Županije nastojimo osigurati što bolje uvjete, odnosno da imaju kao i drugi učenici u drugim školama, da ne zaostaju za njima. Naravno da su uvjeti u matičnoj školi bolji nego u područnim školama, ali najvažnije je da je svima toplo, svi imaju internet i svi mogu imati nastavu na daljinu kada je to potrebno”, kaže ranvateljica Katica Vračević dodajući da i Općina pomaže školi kada god im se obrate za pomoć.

  1 komentar

  1. Pingback: Dječji vrtić uskoro i u Trnavi

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog