Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Đakovčani skuhali tisuću porcija graha s mesom za Petrinju

  Među mnogobrojnim anonimnim pojedincima koji su ovih dana željeli pomoći stanovništvu potresom pogođenog područja Banije, odnosno Petrinje, Siska, Gline i okolnih mjesta, su i žitelji Đakovštine koji su među prvima skupili i uputili pet kamiona pomoći na ugroženo područje. Nakon toga uslijedile su i brojne druge humanitarne akcije.

  Na pomoć stanovništvu pogođenog područja na vrlo praktičan način, a pod motom “Đakovo za Petrinju”,  odlučila je i grupa od dvanaest Đakovčana koji su se pobrinuli za pripremu tisuću toplih obroka, odnosno tisuću porcija graha s mesom.

  Na inicijativu jednog od njih prikupili su potrebne namirnice, sami ih pripremili i skuhali u Đakovu te u posebnim posudama dovezli do ugroženog područja i podijelili mještanima, ali i brojnim volonterima koji sudjeluju u sanaciji posljedica potresa.

  Prije toga o svojoj  su namjeri obavijestili Hrvatski crveni križ s kojim su dogovorene pojedinosti akcije, odnosno da se  obroci pripreme za danas (subota 2. siječnja 21.).

  S pripremom tako velike količine obroka počeli su sinoć odmah  poslije ponoći,  kuhanje je trajalo  sve do jutarnjih sati, a sa zgotovljenim jelom za Petrinju su krenuli oko 8 i stigli u 11 sati.

  Podjela obroka počela je u podne u centralnoj kuhinji Crvenog križa u Petrinji, a obroci pripremljeni u Đakovu dijelili su se i u kuhinji sisačke bolnice te na još nekoliko lokacija potresom pogođenog područja.

  Želeći ostati anonimni, ističu samo da su ih na sve to potaknuli objavljeni prizori odmah nakon razornog potresa.

   

   

  ,

  1 komentar

  1. Pingback: Đakovčani skuhali tisuću porcija graha s mesom za Petrinju

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog