Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Alkoholizirani u prometu

  U razdoblju od 8. do 10. siječnja na području Policijske uprave osječko-baranjske evidentirano je 9 vozača koji su imali nedovzoljenu prisutnost alkohola u krvi od kojih je 8 vozača osobnog automobila i 1 biciklist.

  Osim alkohola, evidentiran je još 171 prekršaj od kojih: 88 prekršaja prekoračenja brzine kretanja, 12 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 7 prekršaja nepropisno korištenja mobitela za vrijeme upravljanja vozilom, 2 prekršaja upravljanja prije stjecanja prava na upravljanje, 1 prekršaj upravljanje vozilom pod zabranom, 4 prekršaja upravljanja neregistriranim i tehnički neispravnim vozilom, 1 prekršaj odbijanje ispitivanja na prisutnost droga u organizmu i 56 ostalih prekršaja.

  Najveća prisutnost alkohola evidentirana je jučer 10. siječnja, u 3 sata, u Selcima Đakovačkim, kada je u nadzoru prometa zaustavljen 28-godišnji hrvatski državljanin iz Selaca Đakovačkih koji je upravljao osobnim automobilom uz prisutnost alkohola u krvi od 2,74 grama po kilogramu te je smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva.

  Za počinjeni prekršaj predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 20 000 kuna, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 6 negativnih prekršajnih bodova.

  Također jučer 10. siječnja u 21,30 sati, na državnoj cesti broj 2 (južna obilaznica), dogodila se prometna nesreća s materijalnom štetom. Vozač 19-godišnji hrvatski državljanin iz Ivanovaca Đakovačkih je zbog neprilagođene brzine kretanja sletio s kolnika te mu je evidentirana prisutnost alkohola u krvi od 0,91 grama po kilogramu.

  Za počinjene prekršaje predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 6 500 kuna, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije do 6 mjeseci i 3 negativna prekršajna boda.

  1 komentar

  1. Pingback: Alkoholizirani u prometu

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog