Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • U Osijeku otvoren laboratorij za analizu vina

  Danas je u prostorima Centra za tlo u okviru Hrvatske agencije za poljoprivredu i hranu u Osijeku otvoren Laboratorij za fizikalno kemijske analize vina i Laboratorij za senzorne analize vina. Otvorenjem laboratorija i ubrzavanjem cijelog procesa dobivanja rješenja za stavljanje proizvoda na tržište, cilj je izaći u susret i pružiti prijeko potrebnu pomoć vinarima te unaprijediti cijeli vinogradarsko-vinarski sektor na području istočne Hrvatske.

  Poslovi koji će se obavljati u Osijeku su dio postupka za dobivanje Rješenja za stavljanje vina na tržište. Čine ga poslovi zaprimanja uzoraka i Zahtjeva za stavljanje vina na tržište, šifriranje i arhiviranje uzoraka te fizikalno kemijsko i senzorno ispitivanje i na kraju priprema konačnog Rješenja.

  Područje Slavonije i Hrvatskog Podunavlja sa 2750 proizvođača grožđa i vina te više od 6000 hektara vinogradskih nasada te udjelom od 44% od ukupnih količina vina koja se stavljaju na tržište, zasigurno je jedno od najvažnijih vinogradarsko-vinarskih  područja u Republici Hrvatskoj.

  Uz postojeće akreditirane laboratorije na području Zagreba, Splita, Poreča i Dubrovnika, Hrvatska agencija za poljoprivredu i hranu uz potporu Ministarstva poljoprivrede prepoznala je važnost otvaranja laboratorija i na području Slavonije, Baranje i Srijema.

  1 komentar

  1. Pingback: U Osijeku otvoren laboratorij za analizu vina

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog