Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • U OBŽ na koronavirus novopozitivno 249 osoba, a preminulo sedam

  U Kliničkom bolničkom centru Osijek i Zavodu za javno zdravstvo OBŽ u zadnja 24 sata za područje Osječko-baranjske županije na koronavirus je testiran ukupno 561 uzorak od kojih je 249 bilo pozitivno.

  Novopozitivne osobe imaju prebivalište u 53 naselja na području Osječko-baranjske županije; najviše na području grada Osijeka s prigradskim naseljima (83), slijede područja gradova/općina Đakovo (31), Našice (26), Beli Manastir i Valpovo (12), Donji Miholjac i Čepin (9), Koška (7), Đurđenovac (6), Antunovac, Bilje, Belišće, Darda, Erdut i Semeljci (po 5), Petrijevci, Popovac i Viškovci (po 3), Feričanci, Jagodnjak, Strizivojna i Trnava (po 2) te Draž, Drenje, Ernestinovo, Gorjani, Kneževi Vinogradi, Podgorač i Satnica Đakovačka (po 1).

  Na bolničkom liječenju nalazi se ukupno 253 osoba oboljelih od COVID-19, i to 191 u Kliničkom bolničkom centru Osijek (od kojih su 51 na respiratoru), a u Općoj županijskoj bolnici Našice hospitalizirano je 62 pacijenta s tim oboljenjem.

  U zadnja 24 sata u KBC Osijek i OŽB Našice preminulo je sedam osoba s područja Osječko-baranjske županije. Preminuli su bili u dobi od 60 do 89 godina, a uz COVID-19 imali su i druga teža oboljenja.

  Na području Osječko-baranjske županije u samoizolaciji se trenutno nalazi 2.661 osoba.

  Policija je provjeravala 34 osoba kojima je određena mjera samoizolacije. U 32 samoinicijativne provjere sve osobe su zatečene na prijavljenoj adresi, a postupajući po dvije dojave građana (u Osijeku i Belom Manastiru) utvrđeno je kršenje te mjere. Policijski službenici obavili su i 99 nadzora objekata (77 samostalno i 12 s djelatnicima Civilne zaštite) pri čemu nisu utvrdili kršenje propisanih mjera.

  Inspektori i službenici civilne zaštite obavili su 88 nadzora provođenja epidemioloških mjera; 71 u prodavaonicama i trgovinama, 7 u trgovačkim centrima, 4 u pekarnicama te po 2 u ugostiteljskim objektima, tvrtkama i tržnicama. U 12 nadzora utvrdili su nepravilnosti za koje su izrekli upozorenja i naložili njihovo otklanjanje.

  1 komentar

  1. Pingback: U OBŽ na koronavirus novopozitivno 249 osoba, a preminulo sedam

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

  Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

  Blog