Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Općina L. Varoš planira u Breznici starački dom i lječilišno-turistički kompleks

  Od 2012. godine zapušteni objekt bivšeg Doma za psihički bolesne odrasle sobe u Breznici Đakovačkoj, nakon jedne bezuspješne prodaje putem elektronske javne dražbe na Trgovačkom sudu u Osijeku, kupila je Općina Levanjska Varoš koja s tom lokacijom, kako doznajemo od načelnika Slavka Tidlačke, ima ozbiljne planove.

  „Općina Levanjska Varoš na posljednjoj elektronskoj dražbi kupila je kompleks Breznica – stara kupka površine 4 hektara, a tu se nalaze zgrade, izvorište ljekovite vode i izvorište tople vode, šuma,. Na tom potezu planiramo urediti i obnoviti zgrade koje možemo odmah staviti u funkciju: na jednom dijelu bi radili starački dom, a na drugom dijelu bi pokrenuli zdravstveno-lječilišni i rekreacijski turizam, a plan je i proširiti taj kompleks”, kaže načelnik Tidlačka.

  Sredstva za kupnju tog kompleksa, čija cijena je 1,9 milijuna kuna, osigurana su putem kredita HABOR-a i uz suglasnost Vlade RH na kreditno zaduženje.

  „Općina je isplatila taj iznos, a s ozbzirom na to da je kreditno zaduženje 4 milijuna kuna, preostali dio novca ćemo uložiti u uređenje i izgradnju infrastrukture, odnosno za izradu kvalitetne projektne dokumentacije uređenja kompleksa Breznica na temelju čega bi povlačili ostala stredstva iz EU fondova da se završi kompletno uređenje, da se dovedu investitori koji će uložiti sredstva u ovo što planiramož”, pojašnjava načelnik Tidlačka.

  „Već postojeći objekt bit će pretvoren u starački dom kapaciteta do 120 osoba i bio bi vrlo visoke kategorije s prorodom okolo, šetnicom i drugim sadržajima koje nemaju mnogi starački domovi- bit će to jedinstven starački dom u blizini kojega bi bio kompleks sa restoranima, šetnicom i sa svime onim drugim što veže jedan rekreacijski, lječilišni dio”, najavljuje Tidlačka.

  Dio tog kompleksa mogao bi, kako najavljuje načelnik Tidlačka, biti u funkciji sljedeće godine, odnosno već do ljeta.

  Foto: Ustupljene fotografije/RĐ

  1 komentar

  1. Pingback: Općina L. Varoš planira u Breznici starački dom i lječilišno-turistički kompleks

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog