Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Turizam prilagođen osobama s invaliditetom

  Jučer je u Osijeku održana uvodna konferencija projekta ADOBE (Accessible tourism destinations and services in border areas) Pristupačne turističke destinacije i usluge u prekograničnom području, a usmjeren je na promicanje pristupačnog odnosno prilagođenog turizma za osobe s invaliditetom. Glavni nositelj projekta je Osječko-baranjska županija u partnerstvu sa Županijom Baranja iz Mađarske, dok su pridruženi partneri Pravobraniteljstvo za osobe s invaliditetom Područni ured Osijek i Ministarstvo za ljudske potencijale iz Mađarske.

  Na konferenciji su sudjelovali pružatelji smještaja; hoteli, apartmani, restorani, sobe, seoski turizam, turističke zajednice i udruge koje se bave osobama s invaliditetom na području Osječko-baranjske županije.

  U okviru projekta provest će se anketa i istraživanje među 100 pružatelja turističkih proizvoda i usluga u Osječko-baranjskoj županiji o njihovoj pristupačnosti osobama s invaliditetom. Na temelju tog istraživanja, napravit će se studija s fotodokumentacijom, procjenama i preporukama, zatim prilagođena mobilna aplikacija te web stranica s popisom pregledanih turističkih proizvoda i usluga. Pri kraju projekta nabavit će se dio opreme koja pomaže osobama s invaliditetom koje će je moći iznajmiti putem mobilne aplikacije.

  1 komentar

  1. Pingback: Turizam prilagođen osobama s invaliditetom

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

  Blog