Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Potpore poljoprivrednicima u iznosu 1,5 milijuna kuna

  Za potpore poljoprivredi i ruralnom razvoju u proračunu Osječko-baranjske županije za 2020. godinu planirano je ukupno 3,03 milijuna kuna, a na temelju dosadašnjih prijava na javne pozive danas (4. studenoga 2020. godine) župan Ivan Anušić potpisao je ugovore sa 113 korisnika. Potpisnici ugovora su 90 obiteljskih poljoprivrednih gospodarstva, 5 obrta, 5 trgovačkih društava, 9 jedinica lokalne samouprave, 3 udruge i jedna znanstvena ustanova, a odobreno im je ukupno 1.487.589,00 kuna. Uz poštivanje epidemioloških mjera potpisivanje ugovora održano je u Velikoj vijećnici Skupštine Osječko-baranjske županije.

  – Osječko-baranjska županija kontinuirano pomaže poljoprivrednicima, poduzetnicima, OPG-ovima i svima koji rade i pokušavaju održati normalan život na području naše županije. Ukupni iznos potpora svake godine se povećava, pa će ove godine iznositi više od 17 milijuna kuna, od čega danas dodjeljujemo 1,5 milijun kuna za poljoprivrednike. Potpore su izrazito bitne i zbog pandemije koja je napravila veliku štetu poljoprivrednicima i svima koji se bave poduzetništvom, a Županija se odlučila za dodjelu potpora za skupine poljoprivrednika i poduzetnika koje su najugroženije te nisu obuhvaćene državnim potporama – rekao je župan Ivan Anušić.

  Pročelnica Upravnog odjela za poljoprivredu Silva Wendling ističe da je intenzitet danas dodijeljenih potpora različit, a kreće se od 50 do 100 posto.  – Visina potpora je do 70.000,00 kuna i ovisi o vrsti potpore, kategoriji podnositelja zahtjeva (mladi poljoprivrednici imaju do 50 posto veće iznose potpora), broju grla i visini ulaganja prihvatljivih troškova. Intenzitet potpora za uređenje ruralnog prostora u kojem su korisnici jedinice lokalne samouprave iznosi do 50 posto prihvatljivih troškova, kazala je.

   

  1 komentar

  1. Pingback: Potpore poljoprivrednicima u iznosu 1,5 milijuna kuna

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog