Friend Links

  • Cheap NFL Jerseys
  • China Wholesale Jerseys Online
  • Pismo nadbiskupa Hranića uoči Dana sjećanja na žrtvu Vukovara

    Uoči obilježavanja Dana sjećanja na žrtvu Vukovara đakovačko-osječki nadbiskup Đuro Hranić uputio je pismo, odnosno smjernice i poziv svim svećenicima, Bogu posvećenim osobama i vjernicima Đakovačko-osječke nadbiskupije u kojemu se ističe da ove godine zbog preventivnih mjera, odnosno s obzirom na opasnost od zaraze korona virusom nije moguće na uobičajeni način organizirati nadbiskupijsko spomen-hodočašće u Vukovar 18. studenoga.

    „No, to ne znači da ne možemo na dostojan način obilježiti Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Hrvatskoga Podunavlja”, kaže u nastavku nadbiskup Hranić pozvavši sve župne zajednice da Dan sjećanja na žrtvu Vukovara obilježe u skladu sa smjernicama hrvatskih biskupa, odnosno da se oglase sva zvona u 18 sati.

    Vjernike je pozvao da se sa zvukom zvona u 18:00 sati obiteljski ili osobno ujedine u molitvi za „sve stradalnike Domovinskog rata te za pomirenje i zajedništvo svih žitelja naše Domovine” i da, ukoliko mogu, sudjeluju u euharistijskom slavlju u svojoj župi.

    U pismu se također ističe da će HTV izravno prenositi euharistijsko slavlje s Memorijalnog groblja Dubrava u Vukovaru kojim će predsjedati kardinal Vinko Puljić, nadbiskup metropolit vrhbosanski.

    Foto: NTU

    1 komentar

    1. Pingback: Pismo nadbiskupa Hranića uoči Dana sjećanja na žrtvu Vukovara

    Komentirajte

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

    Blog