Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Od ponoći nove epidemiološke mjere u Hrvatskoj

  Nacionalni stožer civilne zaštite donio je u petak nove mjere protiv koronavirusa, budući da dosadašnje nisu smanjile broj zaraženih, a primjenjivat će se od subote u ponoć do 15. prosinca, najavio je voditelj Nacionalnog stožera i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović.

  Mjere se odnose na ograničenje javnih događanja i okupljanja na 25 osoba umjesto 50, kako je bilo do sada, ograničenje svadbenih svečanosti na 15 umjesto 30 osoba, a na pogrebima može biti prisutno najviše 25 osoba umjesto 30 (sućut se ne smije izražavati bliskim kontaktom).

  Privatne svečanosti se ograničavaju na 10 osoba umjesto 15, a sportska natjecanja mogu se održavati bez gledatelja te uz pridržavanje mjera kao dosad.

  Obustavlja se rad noćnih klubova, kasina i automat klubova, a ostali ugostiteljski objekti radit će do 22 sata, uz istaknutu obavijest o najvećem broju gostiju koji mogu biti u objektu sukladno preporukama HZJZ-a.

  Takvu obavijest o najvećem broju kupaca morat će istaknuti i prodavaonice i trgovine, a obveza je svih trgovina i trgovačkih centara da u vrijeme očekivanog dolaska većeg broja kupaca, kao što su sniženja i predblagdanske nabave, poduzmu dodatne mjere kako u prostorima ne bi boravio veći broj kupaca od dopuštenog.

  Za okupljanja koja nisu ograničena na 25 osoba, a to su profesionalni umjetnički programi, kino projekcije, vjerski obredi i sjednice predstavničkih tijela uvedena su dodatna ograničenja. Broj prisutnih osoba ograničava se na veličinu prostora, a za svaku osobu mora biti osigurano četiri četvorna metra površine uz pridržavanje mjera. Maske za lice obavezne su na otvorenom prostoru kada nije moguće održavati fizičku distancu od namjanje 1,5 metar.

  Uvodi se i zabrana prodaje alkoholnih pića od 22 sata do 6 sati ujutro. Provedbu mjera kontrolirat će pripadnici Ravnateljstva civilne zaštite, policijski službenici i i Državni inspektorat.

  Božinović je izvijestio da je Nacionalni stožer odobrio strože mjere na prijedlog županijskih stožera za Varaždinsku i Osječko-baranjsku županiju i grad Daruvar.

  Od sutra, ugostiteljski objektima kojima odlukom Stožera nije obustavljen rad mogu raditi od 6 do 22 sata.

   

  Posjetimo, u Osječko-baranjskoj županiji od subote vrijede ove mjere:

  – na profesionalnim umjetničkim izvedbama i programima te kino projekcijama može biti prisutno najviše 50 osoba, uz strogo pridržavanje svih propisanih epidemioloških mjera i posebnih preporuka i uputa Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.

  – na vjerskim obredima u zatvorenim prostorima broj prisutnih osoba ograničava se s obzirom na veličinu prostora tako da za svaku prisutnu osobu mora biti osigurano najmanje 4 m² neto površine, uz strogo pridržavanje svih propisanih epidemioloških mjera i posebnih preporuka i uputa Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.

  – preporuka jedinicama lokalne samouprave s područja Osječko-baranjske županije da obustave iznajmljivanje i drugo korištenje domova u svojem vlasništvu za sve vrste okupljanja.

  Navedene mjere primjenjuju se do 24. prosinca 2020. godine.

  1 komentar

  1. Pingback: Od ponoći nove epidemiološke mjere u Hrvatskoj

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog