Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Milijun kuna OPG-ovima i seoskim domaćinstvima, među njima i “Vila Danica” iz Ovčare

  Među 29 obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava koja pružaju uslugu smještaja, a s kojima je jučer potpisan ugovor o dodjeli žpanijskih potpora u kontinentalnom turizmu radi ublažavanja posljedica epidemije koronavirusa, je i OPG Branko Totić iz Ovčare.

  Ukupna sredstva predviđena za ovu potporu su 1,7 milijuna kuna, utrošeno je 1.060.000 kuna, a potpore su dodijeljene obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima koja nisu obuhvaćena državnim potporama.

  Uvjet je bio da su imali smanjen prihod od najmanje 30% tijekom lipnja ove godine u odnosu na lipanj prošle, a potpora iznosi 5.000 kuna po smještajnom kapacitetu, odnosno krevetu.

  OPG Branko Totić uslugu smještaja pruža u svojoj kući za odmor „Vila Danica” u Ovčari, pojašnjava član OPG-a Jozo Totić.

  Nažalost, kao i većina, i mi smo bili ozbiljno pogođeni. Naime, startali smo prošle godine i bili su nam gosti obitelj iz Nizozemske i to se trebalo nastaviti i ove godine. Imali smo šest tjedana rezervirano, odnosno četiri tjedna rezervacije i dva tjedna najave, međutim, nakon odluke nizozemske vlade da se Hrvatska stavi na crvenu listu, oni su nam otkazali i ostali smo bez gostiju za ovu godinu. Hvala Bogu da smo kroz ovaj natječaj prošli za iznos od 20.000 kuna. To će zasigurno bitno pomoći da se ovaj projekt dalje zadrži i razvija, da se digne na još jednu višu razinu. Vila Danica je sa četiri zvjezdice, ima izvrsne sadržaje, od bazena, parka, dječjeg igrališta, dakle, kompletan, sav program, nalazi se u samom parku, a ukupno imanje je nešto oko 4 hektara, gdje su šume, voćnjaci…”, ističe Totić.

  Većina od 29 obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava kojima je pripala potpora je iz Baranje.

  Osječko-baranjska županija trenutačno je na 55% noćenja i dolazaka u odnosu na isto razdoblje prošle godine, čulo se na jučerašnjem potpisivanju ugovora o dodjeli potpora.

  Foto: Ustupljene fotografije

  1 komentar

  1. Pingback: Milijun kuna OPG-ovima i seoskim domaćinstvima, među njima i “Vila Danica” iz Ovčare

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog