Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Zajedničkim nastupom protiv komaraca

  Župan Ivan Anušić jučer je održao radni sastanak s gradonačelnicima sedam gradova i načelnicima 35 općina s područja Osječko-baranjske županije, a na dnevnom redu bilo je šest aktualnih tema, no najveću pozornost dobila je točka „Uloga jedinica lokalne samouprave u borbi protiv komaraca“.

  U uvodnom obraćanju župan Ivan Anušić osvrnuo se na događanja u vezi komaraca prošle i ove godine te naglasio kako će u roku od mjesec dana svim gradonačelnicima i načelnicima dostaviti konkretan prijedlog konačnog rješavanja problema s komarcima na području cijele Osječko-baranjske županije.

  – Svjestan ukupne situacije, ne želim da se ponovi prebacivanje odgovornosti i krivnje nego predlažem rješenje te situacije. Problem se može i treba riješiti, i to jednom za sva vremena. Potrebno je osnovati jedinstvenu javnu ustanovu ili trgovačko društvo, što sam već predložio, no nekoliko općina je tada to odbilo. Sada ovaj model ponovno predlažem jer jedno rješenje u borbi protiv komaraca je zajednički nastup i jedinstven pristup na području cijele županije, sve drugo je uzalud – zaključio je župan.

  Kriterij za podjelu troškova bio bi broj stanovnika svake općine i grada, a župan će zatražiti i pomoć Vlade RH i resornih ministarstava. Naravno, Županija će također sudjelovati u tim aktivnostima, pa tako i kupovini nekoliko (2-3) zrakoplova. Konkretan prijedlog uskoro će biti poslan čelnicima gradova i općina, a njihova odluka će biti presudna za daljnja događanja, odnosno hoće li odabrati zajednički pristup i financiranje borbe protiv komaraca, a time i osiguranje normalnog života na ovim prostorima tijekom ljeta, ili će se zadržati parcijalno rješavanje problema komaraca, unaprijed osuđeno na neuspjeh.

  1 komentar

  1. Pingback: Zajedničkim nastupom protiv komaraca

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog