Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • “Do lipnja 2023. u vlastitom prostoru”

  Nakon dugogodišnjeg podstanarstva u prostoru đakovačkog Doma za starije i nemoćne, u Centru za socijalnu skrb od lipnja ove godine u tijeku su intenzivne pripreme za izgradnju vlastitog prostora.

  Mi već godinama svoju djelatnost obavljamo u prostoru koji nije adekvatan, a nalazi se u zakupu od Doma za starije i nemoćne osobe u Đakovu. To je prostor od nekakvih tristotinjak četvornih metara, a uvijek se postavljalo pitanje da je taj prostor, zapravo, potreban samom Domu za starije i nemoćne osobe za obavljanje njihove djelatnosti, odnosno za proširenje. Na tom tragu mi smo se prije nekoliko godina opredijelili za izgradnju nove zgrade Centra za socijalnu skrb i javili smo se na natječaj koji je objavilo Ministarstvo regionalnog razvoja i 25. lipnja ove godine potpisali smo ugovor u okviru poziva „Unapređenje infrastrukture za pružanje socijalnih usluga u zajednici kao podrška procesu deinstitucionalizacije – II faza”, a bespovratna sredstva u iz Europskog fonda za regionalni razvoj i iznose 14,5 milijuna kuna. Ukupna vrijednost projekta je oko 15,2 milijuna kuna s tim da bi razliku snosilo naše Ministarstvo rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike”, pojašnjava ravnateljica Centra Dubravka Petrović.

  Kaže da je u tijeku izrada projekta nakon čega bi trebala početi i izgradnja budućeg Centra za socijalnu skrb.

  Ja se nadam da ćemo u vlastiti prostor svakako useliti do lipnja 2023. godine, kada je zadnji rok, a nakon što smo potpisali ovaj ugovor mi imamo rok od šest mjeseci da bismo ishodili projektno-tehničku dokumentaciju, a to zemljište se nalazi preko puta Doma za starije i nemoćne osobe. Radimo intenzivno na ishođenju projektno-tehničke dokumentacije koja mora biti gotova do 25. prosinca 2020. , a onda početak izgradnje proljeće 2021. intenzivno jer sredstva su osigurana i mislim da će useljenje u novu zgradu Centra za socijalnu skrb biti u lipnju 2023. godine”, tvrdi ravnateljica Dubravka Petrović ističući da će time  djelatnici, ali i korisnici dobiti konačno pristojne uvjete za rad.

  Budući prostor Centra za socijalnu skrb površine je tisuću četvornih metara, bruto 1300 četvornih metara, a sama površina na kojoj će biti izgrađen objekt je negdje oko 3.000 četvornih metara, jer tu su još parkirališna mjesta, okoliš i sve drugo što ide uz takav objekt, navodi ravnateljica Dubravka Petrović.

  1 komentar

  1. Pingback: “Do lipnja 2023. u vlastitom prostoru”

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

  Blog