Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Županijski stožer poziva na poštivanje epidemioloških mjera

  Zbog velikog broja javnih okupljanja tijekom ovoga vikenda, a prijavljeno ih je 17, Županijski stožer civilne zaštite poziva sve građane, osobito organizatore okupljanja i pružatelje usluga, na striktno poštivanje propisanih epidemioloških mjera i preporuka.

  Iako je epidemiološka situacija na području županije trenutno pod kontrolom, upozorava se na prisutnost koronavirusa jer, kako je rečeno, bez savjesnog i odgovornog ponašanja svih građana vrlo lako može doći do njegova širenja, a time i zdravstvenih i drugih posljedica.

  Prema današnjem priopćenju Županisjkog stožera civilne zaštite, testirana su ukupno 232 uzorka od kojih je pet bilo pozitivno na koronavirus. Tri novozaražene osobe su iz Osijeka, a po jedna iz Čepina i s područja Općine Magadenovac.

  Na liječenju u KBC-u Osijek nalazi se 16 pacijenata oboljelih od Covida-19, no nitko nije na respiratoru.

  Jučer su epidemiolozi odredili samoizolaciju za 77 kontakata novopozitivnih osoba, pa su pod tom mjerom na području Osječko-baranjske županije trenutno 393 osobe.

  Policija je obavila 36 samoinicijativnih provjera osoba u samoizolaciji, a kršenje te mjere utvrdila je za jednu osobu iz Belog Manastira, dok su ostali zatečeni na prijavljenoj adresi.

  Inspektori i službenici Ravnateljstva civilne zaštite obavili su 45 nadzora provođenja epidemioloških mjera i to; 18 prodavaonica i trgovina, 7 svatova, pet gospodarskih subjekata, 4 ugostiteljska objekta, 3 pekarnice, 2 noćna kluba i po jedna benzinska crpka, frizerski salon, cvjećarnica, ljekarna, mesnica i uslužna djelatnost, a za uočene nepravilonosti izrekli su 15 upozorenja, navodi se u danšanjem priopćenju Županijskog stožera civilne zaštite.

  1 komentar

  1. Pingback: Županijski stožer poziva na poštivanje epidemioloških mjera

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog