Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Projektom energetske učinkovitosti do javne rasvjete i ušteda

  Općina Satnica Đakovačka i Grad Subotica partneri su u Interreg – IPA projektu prekogranične suradnje Hrvatska – Srbija 2014.-2020. čija vrijednost je 1,4 milijuna eura, a 85 posto, odnosno 1,2 milijuna eura su bespovratna   sredstava EU.

  Riječ je o projektu energetske učinkovitosti, odnosno obnove koji uključuje implementaciju ukupno 14 solarnih elektrana, rekonstrukciju 3 javne zgrade i provedbu učinkovite javne rasvjete, o čemu je bilo riječi na današnjoj konferenciji čiji domaćin je bila Općina Satnica Đakovačka.

  Realizacija projekta, kako  je istaknuo načelnik Željko Šimić, stigla je do odabira izvođača radova.

  Ugovor smo potspisali 2019. godine, a Općina Satnica Đakovačka našla je partnera u Gradu Subotici u Srbiji. Aplicirali smo na projekt energetske obnove, odnosno učinkovite led-rasvjete i proizvodnje električne energije putem svjetslosnih panela. Vrijednost našeg dijela projekta je 700 tisuća eura za prozvodnju električne energije na šest objekata; tri u Satnici i tri u Gašincima, s tim da u Satnici završimo kompletnu led rasvjetu i izgradnju krovišta na Domu kulture u Gašincima, dok je preostalih 700 tisuća dobio je Grad Subotica. To je za nas vrlo važan projekt jer svu javnu rasvjetu i sve što troši javna uprava moći ćemo koristiti besplatno, a višak energije koju proizvedemo putem solarnih panela pretočit ćemo u distribucijsku mrežu HEP-a i tako ćemo lomiti račune, odnosno neće biti plaćanja”, pojasnio je načelnik Šimić.

  U sklopu današnje konferencije održano je i predanje na temu „Obnovljivi izvori energije i energetska tranzicija u Republici Hrvatskoj” o čemu su govorili Ante Čikotić i Vedran Uran.

  Zbog epidemioloških razloga partneri iz Subotice u radu su sudjelovali video konferencijom.

  1 komentar

  1. Pingback: Projektom energetske učinkovitosti do javne rasvjete i ušteda

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog