Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Projekt “Zaželi” u Općini Semeljci

  Općina Semeljci provodi projekt „Pomozi i razveseli u svojoj zajednici“ u okviru „Zaželi – programa zapošljavanja žena- faza II“. Općina Semeljci prvom je Odlukom o financiranju dobila projekt u fazi I, kada su zaposli 25 žena pripadnica ciljane skupine, a u fazi II opet su među prvima dobili projekt.

  Općinski načelnik Grga Lončarević krajem lipnja 2020. u Zagrebu je potpisao Ugovor s Ministarstvom rada i mirovinskog sustava za projekt “Pomozi i razveseli u svojoj zajednici”, financiran iz Europskog socijalnog fonda iz Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020. Partneri projekta su Hrvatski zavod za zapošljavanje Regionalni ured Osijek te Centar za socijalnu skrb Đakovo.

  Budući da se projekt iz Faze I „Pomozi i razveseli“ pokazao iznimno uspješnim, Općina je aplicirala na Fazu II. Projektom naziva „Pomozi i razveseli u svojoj zajednici“ zaposlili su 30 žena s područja općine koje obilaze 180 korisnika, što znači da će svaka zaposlenica na projektu pružati pomoć u podršku 6 osoba. Također, projektom je predviđena i nabava sredstava za čišćenje i higijenu koja se korisnicima dostavlja u mjesečnom paketu, a zaposlenicama su kupljeni i bicikli da bi mogle obavljati aktivnosti.

  Budući da je cilj Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.- 2020. povećati zapošljivost i konkurentnost žena, i ovoga puta zaposlenice projekta su obavezne ići na dodatno osposobljavanje i edukacije. U ovom projektu bit će različitih vrsta osposobljavanja, tako da će zaposlenice dobiti još dodatne edukacije koje se upisuju u radnu knjižicu, čime će biti konkurentnije na tržištu rada.

  Projekt je vrijedan 2.785.979,38 kn, a Europski socijalni fond financira sa 100% iznosa sredstava.

  1 komentar

  1. Pingback: Projekt “Zaželi” u Općini Semeljci

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog