Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Vinković o kriminalu u gradu: prodaji vezovskog šatora, izboru ravnatelja Muzeja i divljem odlagalištu u Pisku

  „Prodaja takozvanog vezovskog šatora, neimenovanje ravnatelja Muzeja Đakovštine te odlagalište azbesta u Pisku bile su teme konferencije za novinare koju je u ime koalicije „Srcem za Đakovo” bivši đakovački gradonačelnik Zoran Vinković sveo pod zajedničku temu “Kriminal u Gradu Đakovu”.

  Govoreći o prodaji vezovskog šatora, Vinković je konstatirao kako zbog nemara aktualne gradske vlasti ove godine nisu održani Vezovi dok se istodobno, kako je rekao, održavaju sve druge slične manifestacije u Hrvatskoj.

  „Vezano uz to prodan je vezovski šator čija ja nabava obavljena putem javnog natječaja objavljenog u Narodnim novinama i koji je koštao negdje oko 740 tisuća kuna, a prodan je za 260 tisuća kuna tvrtki koja se bavi iznajmljivanjem šatora i najvjerovatnije će Grad, kako je to objasnio i direktor tog trgovačkog društva, od te tvrtke iznajmljivati taj isti šator. Činjenica je da je Univerzal uprihodovao gotovo 350 tisuća kuna prošle godine na račun tog šatora, jer je izdavao račune svim korisnicima šatora, Grad je to plaćao i na taj način se taj šator, dakle, isplati u svega dvije godine i on je već i sada bio isplaćen. Dakle, ja pozivim Državno odvjetništvo, s obzirom da se ovdje radi doista o kriminalu, jer prodati jedno sredstvo u kojem su sva kulturno-umjetnička društva mogla održavati svoje manifestacije za jednu mizernu cijenu, da se tu radi prije svega o kriminalu”, zaključio je Vinković.

  „Hoće li se tim sredstvima podmiriti troškovi triju izgubljenih radnih sporova koje je Univerzal izgubio zbog nebrige, nemara i neznanja?”- zapitao se Vinković dodavši da će sve to pasti na teret radnika i građana.

  Što se tiče imenovanja ravnatelja Muzeja Đakovštine, Vinković je prozvao gradsku vlast da nije potvrdila dosadašnjeg ravnatelja Boru Bijelića, koji je bio jedini kandidat na natječaju i koji je dobio potporu Upravnog vijeća, jer se čuva mjesto za jednog od članova HDZ-a, aludirajući na najavljeno ukidanje funkcija zamjenika gradonačelnika.

  „ I, gle čuda, na sjednici Gradskog vijeća, stručnjaci koji se očigledno razumiju u kulturu i koji bi u Muzeju vjerovatno sadili šampinjone, s obzirom da je Muzej i bio cjelokupno obnovljen početkom 2000-tih godina, da Muzej se jednostavno treba financirati iz vlastitih sredstava. Dakle, da li postoji i jedan Muzej u RH koji se financira iz vlastitih sredstava, odnosno ulaznica, programa, da li postoji i jedna ustanova u gradu Đakovu, od Centra za kulturu, Gradske knjižnice, Dječjeg vrtića…, da ne spominjem trgovaka društva, koje se financiraju isključivo iz vlastitih sredstava. Ovdje se radi o obračunu sa čovjekom koji očigledno ne zadovoljava nove kriterije, a to je kriterij podobnosti i članske iskaznice HDZ-a, da ne kažem rodbisnka veza, kumska veza, ili ne znam koja druga…”, kazao je Vinkvoić.

  Vinković je prozvao gradsku vlast i zbog gradske imovine u Pisku, odnosno čestica na kojima je, kako je rekao, pod patronatom grada napravljeno divlje odlagalište za azbest.

  „Ja ovim putem pozivam Ministarstvo zaštite okoliša, nadležne inspektore, da prije svega dođu i izdaju nalog Gradu da ukloni tu divlju deponiju. Ovog trenutka tamo se pojavljuje i opasni otpad, azbestne ploče, i pitanje je samo vremena kada će neko dijete, neki odrasli čovjek, stradati od tog opasnog otpada. Osobno ću prijaviti Grad i to im neće biti prvi put da imaju nalog Ministarstva za uklanjanje tih divljih deponija”, najavio je Vinković.

  omentara

  1. Pingback: Vinković o kriminalu u gradu: prodaji vezovskog šatora, izboru ravnatelja Muzeja i divljem odlagalištu u Pisku

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog