Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Tri novopozitivna, Stožer poziva na odgovorno ponašanje na svim okupljanjima građana

  Članovi Stožera civilne zaštite Osječko-baranjske županije na danas (12. kolovoza 2020. godine) održanoj sjednici razmatrali su aktualne informacije u vezi sprječavanja širenja i suzbijanja bolesti COVID-19, a posebna pozornost usmjerena je na najavljena događanja tijekom narednog vikenda. Naime, u Osijeku se održava festival Pannonian Challenge s oko 200 natjecatelja iz cijele Europe te nogometna utakmica NK Osijek – NK Slaven Belupo, u Belišću će biti vaterposki turnir, a blagdan Velike Gospe obilježava u svetištima u Dragotinu, Popovcu i Aljmašu gdje se očekuje najviše, čak više desetina tisuća osoba.

     Županijski stožer ponovno upozorava organizatore tih događanja i posjetitelje da je opasnost od koronavirusa i dalje izrazita te je na takvim okupljanjima nužno poštivati sve epidemiološke mjere kako bi se zaštitilo svoje i zdravlje drugih osoba.

      U zadnja 24 sata u laboratorijima Kliničkog bolničkog centra Osijek i Zavoda za javno zdravstvo OBŽ testirano je ukupno 180 uzoraka s područja Osječko-baranjske županije od kojih su tri bila pozitivna na koronavirus. Dvije novooboljele osobe iz Osijeka, a jedna iz Čepina, mlađe su dobi (41, 27 i 22 godine), a simptome oboljenja su dobili nakon povratka s ljetovanja na Jadranu, srećom i dalje svi imaju blage simptome.

     Ukupan broj oboljelih od pojave epidemije koronavirusa na području Osječko-baranjske županije sada je ukupno 636 osoba, s tim da je 556 do sada izliječeno.

  U KBC-u Osijek je trenutno hospitalizirano 26 pacijenata oboljelih od koronavirusa, a od jučer su ponovno tri pacijenata na respiratoru.

  Epidemiolozi su mjeru samoizolacije odredili za devet novih kontakata oboljelih, pa je trenutno u samoizolaciji ukupno 161 osoba.

  Policija je u zadnja 24 sata dobila jednu dojava građana o kršenju samoizolacije, što se prilikom provjere pokazalo točnim, a riječ je osobi iz Osijeka. U 11 samoinicijativnih provjera sve osobe su zatečene na prijavljenoj adresi.

     Inspektori i službenici civilne zaštite jučer su obavili 31 nadzor provođenja propisanih epidemioloških mjera, i to najviše (9) u prodavaonicama i trgovinama te osam nadzora ugostiteljskih objekata. Ostali nadzori odnose se na pekarnice (4), upravne službe (4), trgovačke centre (3), tržnice (2) i jednu ljekarnu. Zbog nepoštivanja pravila o držanju fizičkog razmaka i pravila o higijeni u dva nadzora izrekli su usmena upozorenja.

  1 komentar

  1. Pingback: Tri novopozitivna, Stožer poziva na odgovorno ponašanje na svim okupljanjima građana

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog