Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • “Tko zna gdje će me koraci odvesti?”

  Sinoć je u Kući Reichsmann na korzu predstavljena knjiga “Utrke iz kutka “sporog” trkača” našeg kolege Marija Kladarića.

  Knjiga je tiskana u izdanju đakovačkog ogranka Matice hrvatske, a na predstavljanju je govorio Miro Šola istaknuvši da je riječ o knjizi koja sadrži 51 kolumnu koje je autor pisao za portal DJ sport.

  Prvijenac Marija Kladarića je knjiga koja govori o sportu, koja govori o Đakovu sedamdesetih i osamdesetih godina prošlog stoljeća iz kutka malih običnih ljudi koji su dali jako puno đakovačkom sportu, odnosno Đakovštini u tom segmentu života. Mario je uspio, uz priču o sportu, povezati svoje djetinjstvo, što je očito nastavak nekakve obiteljske tradicije, da on nastavlja na tradiciji oca koji je bilježio, pisao dakle sve ono što se događalo, bio je kroničar Đakova i Đakovštine. Puno je imena, puno je ljudi, puno je emocija koje će posebno potaknuti starije generacije da se prisjete svega onoga što je bilo nekada i što je činilo onu poznatu uzrečicu „to je bilo najljepše doba našega života”, sublimirao je Šola.

  Autor je knjigu posvetio pokojnom ocu Mirku Kladariću.

  Ova promocija ispunila je i više od mojih očekivanja, izuzetno sam zadovoljan posjetom i atmosferom koja je odisala čitavu večer ovdje na korzu, u centru moga grada koji je toliko bogat sportom, sportskim pričama koje su zapisane i ukoričene u ovoj knjizi. Knjiga je na neki način posveta mome pokojnom ocu. Dvije tisućite godine na isti dan u isto vrijeme, samo nekoliko metara dalje, u Gradskoj knjižnici i čitaonici, prestavili smo njegovu knjigu „Divani Joze đakovčakog” koje sam kolumne njegove „Iz kutka pravoga trenutka” upravo ja skupio tada i prije 18 godina obećao sam da tu ne stajemo, nešto ćemo napraviti. Nisam znao da ćemo nakon 18 godina, istog dana na istom mjestu, na godišnjicu njegove smrti, imati evo promociju moje knjige „Iz kutka sporog trkača”. Nevjerojatno, ali istinito i evo, ovo je moja posveta njemu na neki način i znam da je bio s nama večeras”, izjavio je nakon predstavljanja Mario odgovorivši i na pitanje hoće li nastaviti s pisanjem:

  Da li ću nastaviti pisati? Da li ću nastaviti trčati? Tko to zna? Ja sam i u knjizi napisao tko zna gdje će me koraci odvesti, trčao sam do kraja ulice pa sam se odlučio od te ulice otići malo dalje, a gdje me to trčanje odnijelo, dovelo me do ovdje, a kud idem dalje – ja ne znam”, zaključio je.

  Na predstavljanju knjige govorila je i Vesna Kaselj te Hrvoje Miletić, potpredsjednik đakovačkog ogranka Matice hrvatske, a glazbeni doprinos dala je mlada oboistica Dora Filipović, također i sportašica.

  bty

  bty

  bty

  bty

  bty

  1 komentar

  1. Pingback: “Tko zna gdje će me koraci odvesti?”

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog