Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Samo jedan novozaraženi, oprez i poštivanje mjera i dalje nužni

  U posljednja 24 sata u laboratorijima Kliničkog bolničkog centra Osijek i Zavoda za javno zdravstvo OBŽ testirano je ukupno 128 uzoraka, a samo jedan je bio pozitivan na koronavirus, i to osobe iz Osijeka.

  Broj oboljelih od koronavirusa od početka epidemije do sada na području Osječko-baranjske županije iznosi ukupno 612 osoba, od kojih je 533 već izliječeno.

  U KBC-u Osijek trenutno je hospitalizirano 27 pacijenata oboljelih od koronavirusa, s tim da se dva nalaze na respiratoru.

  Mjera samoizolacije jučer je određena za još četiri osobe koje su kontakti oboljelih, pa je trenutno u samoizolaciji ukupno 216 osoba. Poštivanje te mjere i jučer je kontrolirala policija, a prilikom 55 samoinicijativnih provjera sve osobe su zatečene na prijavljenoj adresi.

  Razmatrajući aktuano stanje u vezi koronavirusa Županijski stožer civilne zaštite na danšanjoj je sjednici konstatirao da je smanjenje broja oboljelih zadnjih dana dobra vijest i potvrda da se na području Osječko-baranjske županije provode epidemiološke mjere, međutim, opasnost od širenja epidemije i dalje je izrazita te zahtijeva daljnju primjenu mjera.

  Pri tomu je posebno upozoreno na moguće posljedice koje mogu nastati prilikom većih okupljanja građana. Stožer stoga ponovno upozorava organizatore takvih okupljanja na važeće preporuke u vezi primjene epidemioloških mjera, od broja okupljenih do popisa nazočnih, nošenja maski i rukavica do držanja razmaka, te ih poziva na odgovorno i savjesno postupanje.

  1 komentar

  1. Pingback: Samo jedan novozaraženi, oprez i poštivanje mjera i dalje nužni

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

  Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

  Blog