Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Pomoć poduzetnicima

  Kako bi pomogli poduzetnicima u prevladavanu krize izazvane pojavom i širenjem koranavirusa, Osječko-baranjska županija od početka pandemije poduzima niz aktivnosti. Između ostalih to su moratorij na poduzetničke kredite u kojima subvencionira kamatu, reprogramiranje postojećih kredita, osiguranje investicijskih kredita s 0 % kamate i povoljnih kredita za održavanje tekuće likvidnosti. Također, u tijeku je obrada više od 200 zahtjeva pristiglih na Javni poziv za podnošenje zahtjeva za dodjelu potpora za pokretanje, razvoj i unaprjeđenje poslovanja na području Osječko-baranjske županije, za koji je osigurano dva milijuna kuna.

  Od 20. kolovoza u tijeku je Javni poziv za dodjelu potpora poduzetnicima radi ublažavanja posljedica poslovanja uslijed pandemije bolesti COVID-19. Korisnici potpore mogu biti mikro subjekti malog gospodarstva, i to trgovačka društva, obrtnici i zadruge, s tim da potporu mogu ostvariti i poduzetnici koji su u stečaju ukoliko su poslovno aktivni, imaju zaposlene radnike i podmiruju svoje obveze. S druge strane, ne mogu je ostvariti poduzetnici koji obavljaju djelatnost poljoprivrede, šumarstva i ribarstva.

  – Za dodjelu potpora po ovom Javnom pozivu u Proračunu Županije za 2020. godinu osigurano je pet milijuna kuna, a iznos potpore koja se dodjeljuje pojedinom poduzetniku ovisi o broju zaposlenih radnika na dan 30. lipnja 2020. godine. Potpora po zaposlenom radniku iznosi 1.000,00 kuna – ističe župan Ivan Anušić te dodaje kako su županjske mjere usklađene s nacionalnim, a poziva poduzetnike da ih koriste i tako dijelom ublaže posljedice pandemije koje imaju gotovo svi poslovni subjekti.

  1 komentar

  1. Pingback: Pomoć poduzetnicima

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

  Blog