Friend Links

  • Cheap NFL Jerseys
  • China Wholesale Jerseys Online
  • Počinju 11. Dani Luke Botića

    Danas u Kaštel Lukšiću počinju 11. Dani Luke Botića, tradicionalna kulturna manifestacija koja će trajati do 22. kolovoza, a čiji program se nastavlja u Đakovu i Bickom Selu.

    Manifestacija počinje večerašnjim predavanjeim u dvorcu Vitturi u Kaštel Lukšuću, a o Luki Botiću i Bosni govorit će dr. Jurica Botić. U glazbenom dijelu programa nastupit će đakovačko-zagrebačka glazbenica Zrinka Posavec, uz pratnju Ambrozija Puškarića na gitari. Organizator kaštelanskog dijela manifestacije je Udruga za revitalizaciju sela Opor Botići iz Kaštela.

    Program se nastavlja u Đakovu u petak 21. kolovoza u Rock klubu King u 19 sati kada će biti predstavljen Zbornik Dana Luke Botića broj IV, a nakon toga će biti predstavljena knjiga brodske književnice Darije Mataić Agičić „Otoci, prozni zapisi”, te šeste i sedme knjige Sabranih djela Nikole Tordinca „Hrvatski narodni običaji pjesme i plesovi Hrvata iz Bosne i Hercegovine i Mađarske, Izabrane pjesme Nikole Tordinca.

    Završni događaj prvog dana đakovačkog izdanja Botićevih dana bit će predstavljanje monografije dr. Ivice Đuroka: „Antun Vidaković – u temeljitelj kazališta i projekcija dokumentarnog filma o velikanu hrvatske kulture Antunu Vidakoviću, utemeljitelju prvog hrvatskog profesionalnog kazališta izvan gradnice RH. U glazbenom dijelu programa nastupit će Matej Imrović i Luka Batarilo.

    U subotu 22. kolovoza, na smrtni dan Luke Botića, u 10 sati na Gradskom gorblju bit će položeni vijenici i zapaljene svijeće kod grobnice Luke Botića, a potom se program nastavlja u Sopomen-muzeju biskupa Strossmayera otvaranjem izložbe Zavoda za kulturu vojvođanskih Hrvata: 150 godina Bunjevačkih i čokačkih novina.

    U istom prostoru bit će predstavljna i dva kapitalna zbornika; Pavao matija Sučić, 250 godina od rođenja te zbornika „In caritate, humilitatae et vitae simplicitate”, 100 godina od rođenja biskupa Ćirila Kosa.

    Đakovački dio porograma zaključuje Božidar Petrač predstavljanjem knjige Emmanuela Mouniera: Rasprave o personalizmu, a nakon toga program se seli u Brodsko-posavsku županiju, u Bicsko Selo u kojem će se održati interdisciplinarni zunanstveno-stručni skup: „Valentin Benošić i Bicko Selo, u kontekstu slavosnke i hrvatske književnosti.

    1 komentar

    1. Pingback: Počinju 11. Dani Luke Botića

    Komentirajte

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

    Blog